Dziękuję za konstruktywną krytykę i rzetelną ocenę mojej ,,twórczości", szczególne podziękowania dla użytkowników Joz i Pablo Querte.
Pablo Querte napisał:
Rolą pisarza jest pisać. Woj2000 nie jest pisarzem.
Zgadza się, grafoman to lepsze określenie.
Joz napisał:
Też kiedyś byłem młody, też kiedyś [cenzura] twory płodziłem. Z własnego doświadczenia wiem, że wolałem usłyszeć wypunktowane co jest źle, niż bezużyteczny komentarz że jest [cenzura]. Demotywowaniem młodych artystów nic nie osiągniesz
I za to dziękuję.
KONIEC FANFICA: Niniejszym dnia 06.02.2016r. o godz. 18.42 zawieszam pisanie tego fanfica. Niniejszym przebranżawiam ten temat na dyskusje o niczym .
_________________ Woj2000
Ostatnio zmieniony przez Woj2000 dnia Sob Lut 06, 2016 19:43, w całości zmieniany 5 razy
Kalin Headcrab wyjadacz Ostrzeżenia: 3
1. Nie zaczyna się zdania od "no", tym bardziej od "no, cóż". Jeżeli to jest tekst bohatera to zaczynamy od cudzysłowu albo myślnika, ale nawet bohater nie powinien używać takich sformułowań
2. "Jakie" zdarzenie, nie "które"
3. Jeżeli przytaczasz cytat to była mowa o "nieoczekiwanych konsekwencjach" w liczbie mnogiej.
4. "Które" i "które", zdanie rozwinięte nie powinno być oddzielone tymi samymi spójnikami, jest to niechlujne pisarstwo (mimo że ten pierwszy i tak jest błędny)
5. Na [cenzura] ci ten średnik przed "jak". Znany pisarz K.V. mówił że jak chcesz nauczyć się dobrze pisać to wypi.erdol ze swojej klawiatury średnik albo za każdym razem chcesz go użyć w innym znaczeniu niż na końcu komendy w C++ to lepiej [cenzura] się w łeb. Cegłą.
6. "Ciemność zmieniła się w przestrzeń." To nie jest rozprawa filozoficzna, dajże spokój i opisz to co się dzieje normalnie.
7. Brak orzeczenia w "Jednak to nie teraz ważne".
8. Kropka poprzedzona wykrzyknikiem. Niedopuszczalne.
9. Pustka zmieniła się w z odłamkami planet przestrzeń, przestrzeń z odłamkami planet zmieniła się w pustkę. Kompozycja klamrowa nie działa w ten sposób, skończ z powtórzeniami.
10. Pustka nie ma krańca.
11. "Światełko". Ktoś ci płaci pieniążkami za kaleczeniem języka zdrobnieniami?
12. Czym się różni zbliżanie światła od zwiększania światła?
13. Jak wygląda światło rozmiarów drzwi?
14. Nikt nie daje [cenzura] co było słychać bo nie zbudowałeś napięcia.
15. Advisory "zaatakowały", nie "zaatakowali".
16. Omdlenie nie jest równoznaczne z utratą przytomności czy przejściem w inny stan świadomości.
17. To nie jest list aby zaimki osobowe kierowane bezpośrednio pisać wielką literą.
18. >powiedział Gordon
19. "Eliego" nie "Eli'a"
20. Spotkałem w swoim życiu kilka smutnych osób i powiem szczerze że Alyx w twojej wersji ukrywanie tego smutku wychodzi nad wyraz dobrze. W zasadzie okazywanie jakichkolwiek emocji czy wielowymiarowości jest jej domeną.
21. Żeby na Syberię lecieć z południa (bo lecisz na północ) musisz znajdować się na terenie terytorialnych Chin. Abstrahując od tego że lot 12h śmigłowcem jest nierealny.
22. Stara maszyna sama zeszła w dół dzięki swojej nieprzeciętnej inteligencji i nieużywaniu przecinków, co pozostawia wiele do życzenia.
23. Na Syberii nie ma silnych wichrów. Serio.
24. Trzy wykrzykniki to jest ten sam przypadek co średnik, znam dobre namiary na sprzedaż cegieł.
25. "Tak, w życiu pojawia się wiele sytuacji zapewniających istnienie temu przysłówkowi" xDDDDD (w negatywnym znaczeniu tej emotki)
26. Skąd wiesz że Alyx jest panną?
27. Śmigłowiec Huntera Kombinatu. Brak przecinków kreuje nową postać widzę.
28. >krzyknął Freeman
29. Coś niezbyt śmiercionośne te lotki jak nikogo nie zabiły.
30. W uniwersum Half-Life nie istnieją "synthy", wróć do Mass Effect
31. Cztery cegły, po jednej na kropkę.
32. Jestem ciekaw konstrukcji helikoptera który przez zmęczenie materiału rozpadnie się na dwie połówki.
33. Fizyka nie działa w ten sposób że przednia część zacznie wirować a tył od razu runie w dół.
34. Zaimków osobowych nie pisz wielką literą nigdy. Pisanie listów ci nie grozi jak widzę.
35. Wytłumacz mi logistykę helikoptera spadającego z dużej wysokości, wirującego, pozbawionego tylnej części ergo z ogromną wyrwą i pozycji Gordona Freemana który magicznie pozostaje na swoim miejscu dopóki nie zderzy się z ziemią.
36. Wolant.
Ja wiem o czym on mówi, ale nazwa "synth" nie zostaje użyta nigdzie w trakcie gry (popraw mnie jeżeli się mylę), a nie jest to nazwa zwyczajowa która by przenikała kilka uniwersów (jak np. krasnoludy i orki w świecie fantasy).
Mogłoby być. W narkotycznym stanie synestezji takie znaczenia mogą być pomieszane.
Rolą pisarza, narratora pewnej historii jest tak dobrać słowa i tak opisać sytuację, żeby obraz świata przedstawionego był zrozumiały dla odbiorcy.
Mixon Headcrab 4 dead Ostrzeżenia: 3
Steam ID: http://(sc).com/id/mixon/
A co jeśli to Marc Laidlaw?
Pieróg Stary Headcrab Ostrzeżenia: 2
Steam ID: rozpierog
A co jeżeli wszyscy inni ludzie to roboty a tylko ja jestem prawdziwy?
Steam ID: sc.com/id/joz
A co jeżeli androidy nie śnią o elektrycznych owcach?
Kriss Headcrab wyjadacz Ostrzeżenia: 4
Synths?
Joz napisał:
Ja wiem o czym on mówi, ale nazwa "synth" nie zostaje użyta nigdzie w trakcie gry (popraw mnie jeżeli się mylę), a nie jest to nazwa zwyczajowa która by przenikała kilka uniwersów (jak np. krasnoludy i orki w świecie fantasy).
Orki to masz w oceanach. A to, że jakaś nazwa nie występuje w grze tak okrojonej z zawartości jak Half-Life nie znaczy, że nie funkcjonuje. Co nie zmienia faktu, że użycie takiego makaronizmu jest oczywiście niefortunne.
Cytat:
Rolą pisarza, narratora pewnej historii jest tak dobrać słowa i tak opisać sytuację, żeby obraz świata przedstawionego był zrozumiały dla odbiorcy.
Rolą pisarza jest pisać. Woj2000 nie jest pisarzem.
Cytat:
11.
Światełko w tunelu to popularny frazeologizm.
Also Joz zluzuj cottonworldy, bo cię coś ostatnio mocno (a może zawsze?) uwierają. Gość, pewnie dość młody, umieścił bardzo słabo napisany tekst i sugeruję ci znaleźć sobie sobie lepsze zajęcie niż kopanie leżącego. Możesz też zrobić zrzuty swoich błyskotliwych wypowiedzi i dołączyć je do aplikacji na moderatora elektrody. Nadawałbyś się.
Joz Kopfkrabbe
Steam ID: sc.com/id/joz
Pablo Querte napisał:
Also Joz zluzuj cottonworldy, bo cię coś ostatnio mocno (a może zawsze?) uwierają. Gość, pewnie dość młody, umieścił bardzo słabo napisany tekst i sugeruję ci znaleźć sobie sobie lepsze zajęcie niż kopanie leżącego. Możesz też zrobić zrzuty swoich błyskotliwych wypowiedzi i dołączyć je do aplikacji na moderatora elektrody. Nadawałbyś się.
>konstruktywna krytyka jest kopaniem leżącego
>mówi to koleś który skwitował "do wymiany"
xD
Spoiler:
Też kiedyś byłem młody, też kiedyś [cenzura] twory płodziłem. Z własnego doświadczenia wiem, że wolałem usłyszeć wypunktowane co jest źle, niż bezużyteczny komentarz że jest [cenzura]. Demotywowaniem młodych artystów nic nie osiągniesz
Jeśli chodzi o plusy to powiem, że płynnie się to czyta. Nie brzmi to jak czytanie listy myślników. Postaraj się popracować nad logiką opowieści i wykluczyć błędy gramatyczne a powinno być znacznie lepiej.
1. Nie zaczyna się zdania od "no", tym bardziej od "no, cóż". Jeżeli to jest tekst bohatera to zaczynamy od cudzysłowu albo myślnika, ale nawet bohater nie powinien używać takich sformułowań
2. "Jakie" zdarzenie, nie "które"
3. Jeżeli przytaczasz cytat to była mowa o "nieoczekiwanych konsekwencjach" w liczbie mnogiej.
4. "Które" i "które", zdanie rozwinięte nie powinno być oddzielone tymi samymi spójnikami, jest to niechlujne pisarstwo (mimo że ten pierwszy i tak jest błędny)
5. Na [cenzura] ci ten średnik przed "jak". Znany pisarz K.V. mówił że jak chcesz nauczyć się dobrze pisać to wypi.erdol ze swojej klawiatury średnik albo za każdym razem chcesz go użyć w innym znaczeniu niż na końcu komendy w C++ to lepiej [cenzura] się w łeb. Cegłą.
6. "Ciemność zmieniła się w przestrzeń." To nie jest rozprawa filozoficzna, dajże spokój i opisz to co się dzieje normalnie.
7. Brak orzeczenia w "Jednak to nie teraz ważne".
8. Kropka poprzedzona wykrzyknikiem. Niedopuszczalne.
9. Pustka zmieniła się w z odłamkami planet przestrzeń, przestrzeń z odłamkami planet zmieniła się w pustkę. Kompozycja klamrowa nie działa w ten sposób, skończ z powtórzeniami.
10. Pustka nie ma krańca.
11. "Światełko". Ktoś ci płaci pieniążkami za kaleczeniem języka zdrobnieniami?
12. Czym się różni zbliżanie światła od zwiększania światła?
13. Jak wygląda światło rozmiarów drzwi?
14. Nikt nie daje [cenzura] co było słychać bo nie zbudowałeś napięcia.
15. Advisory "zaatakowały", nie "zaatakowali".
16. Omdlenie nie jest równoznaczne z utratą przytomności czy przejściem w inny stan świadomości.
17. To nie jest list aby zaimki osobowe kierowane bezpośrednio pisać wielką literą.
18. >powiedział Gordon
19. "Eliego" nie "Eli'a"
20. Spotkałem w swoim życiu kilka smutnych osób i powiem szczerze że Alyx w twojej wersji ukrywanie tego smutku wychodzi nad wyraz dobrze. W zasadzie okazywanie jakichkolwiek emocji czy wielowymiarowości jest jej domeną.
21. Żeby na Syberię lecieć z południa (bo lecisz na północ) musisz znajdować się na terenie terytorialnych Chin. Abstrahując od tego że lot 12h śmigłowcem jest nierealny.
22. Stara maszyna sama zeszła w dół dzięki swojej nieprzeciętnej inteligencji i nieużywaniu przecinków, co pozostawia wiele do życzenia.
23. Na Syberii nie ma silnych wichrów. Serio.
24. Trzy wykrzykniki to jest ten sam przypadek co średnik, znam dobre namiary na sprzedaż cegieł.
25. "Tak, w życiu pojawia się wiele sytuacji zapewniających istnienie temu przysłówkowi" xDDDDD (w negatywnym znaczeniu tej emotki)
27. Śmigłowiec Huntera Kombinatu. Brak przecinków kreuje nową postać widzę.
28. >krzyknął Freeman
29. Coś niezbyt śmiercionośne te lotki jak nikogo nie zabiły.
30. W uniwersum Half-Life nie istnieją "synthy", wróć do Mass Effect
31. Cztery cegły, po jednej na kropkę.
32. Jestem ciekaw konstrukcji helikoptera który przez zmęczenie materiału rozpadnie się na dwie połówki.
33. Fizyka nie działa w ten sposób że przednia część zacznie wirować a tył od razu runie w dół.
34. Zaimków osobowych nie pisz wielką literą nigdy. Pisanie listów ci nie grozi jak widzę.
35. Wytłumacz mi logistykę helikoptera spadającego z dużej wysokości, wirującego, pozbawionego tylnej części ergo z ogromną wyrwą i pozycji Gordona Freemana który magicznie pozostaje na swoim miejscu dopóki nie zderzy się z ziemią.
36. Wolant.
Dostosowalem się do rad zawartym w tym poście. Poprawiłem błędy gramatyczne, logiczne, dodałem przecinki, myślniki, usunąłem kropki, helikopter jest już tylko przepołowiony i kierunek lotu jest inny.
Cytat:
Spotkałem w swoim życiu kilka smutnych osób i powiem szczerze że Alyx w twojej wersji ukrywanie tego smutku wychodzi nad wyraz dobrze. W zasadzie okazywanie jakichkolwiek emocji czy wielowymiarowości jest jej domeną.
Póki co moje umiejętności nie pozwalają na ukazanie tej postaci w taki sposób, w jaki napisał ją Marc Laidlaw i zagrała ją Merle Danbrigde.
Cytat:
G-man zwrócił się do Alyx w E2 ,,Miss Vance". Miss oznacza w języku angielskim niezamężną kobietę, a najczęściej używany synonim do ,,niezamężnej kobiety" w języku polskim to właśnie panna.
Cytat:
30.W uniwersum Half-Life nie istnieją "synthy", wróć do Mass Effect
Wszystko wyjaśnił użytkownik Elektryk.
Cytat:
32. Jestem ciekaw konstrukcji helikoptera który przez zmęczenie materiału
rozpadnie się na dwie połówki.
Musiałem wyjaśnić przepołowienie śmigłowca na skutek wybuchu lotek.
Ostatnio zmieniony przez Woj2000 dnia Sro Lut 03, 2016 19:43, w całości zmieniany 8 razy
Woj2000 Świeży Headcrab
Ostatnio zmieniony przez Woj2000 dnia Sro Lut 03, 2016 19:25, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach