Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 steamapps pusty Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Severus92
Świeży Headcrab



Dołączył: 18 Mar 2013




PostWysłany: Pon Mar 18, 2013 20:18 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak w temacie. Mimo kilkukrotnej reinstalacji, logowania się na koncie i grania z tego konta, folder steamapps pozostaje pusty. Dlaczego?

Pozdrawiam
Severus92
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pon Mar 18, 2013 20:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Próbowałeś chociaż ściągnąć i pograć w coś?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Severus92
Świeży Headcrab



Dołączył: 18 Mar 2013




PostWysłany: Pon Mar 18, 2013 21:16 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sprawa wygląda tak że mam gre którą chce modować a moge to zrobić przez steam tylko. I ten folder którego nie ma jest mi do tego niezbędny. Po prostu nie tworzy mi "katalogu" tej gry.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Pon Mar 18, 2013 21:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Może wybrałeś pobranie/zainstalowanie tej gry do innego katalogu?

Kliknij prawym na grę w Steam -> Właściwości -> Pliki lokalne -> Przeglądaj pliki lokalne...
Musi Ci wtedy otworzyć folder tam gdzie jest ta gra.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pon Mar 18, 2013 22:31 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

1. Jaka to gra.
2. Odpalona chociaż raz?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Pon Mar 18, 2013 23:42 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jeżeli chodzi o wgrywanie teksturek i skinów, to musisz te foldery sam sobie potworzyć - oryginalne pliki są przechowywane w innych folderach w plikach .gcf. Gra po prostu wczyta nowe pliki zamiast tych oryginalnych.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Severus92
Świeży Headcrab



Dołączył: 18 Mar 2013




PostWysłany: Wto Mar 19, 2013 00:50 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Emipre Total War. Gra odpalana wielokrotnie. Chodzi o gotowy mod do wrzucenia w "steamapps/common/empire total war/data" czy jakoś tak.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
DantePL
Młody Headcrab



Dołączył: 29 Maj 2007
Skąd: z Rzeszowa

Steam ID: }Dante{

PostWysłany: Wto Mar 19, 2013 15:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Poprawcie mnie jeśli nie mam racji ale jeśli gra korzysta z katalogu common to nie ma plików GCF. A w takim razie gra MUSI być w katalogu common bo znikąd indziej nie weźmie sobie plików.
Inaczej jest w przypadku gier używających GCF, wtedy gra tworzy sobie swój folder w steamapps, po pierwszym odpaleniu.

Nie wiem w takim razie jak możesz nie widzieć katalogu gry.

_________________
Tread softly because you tread on my dreams.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Severus92
Świeży Headcrab



Dołączył: 18 Mar 2013




PostWysłany: Wto Mar 19, 2013 16:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

W moim folderze steamapps jest tylko pusty folder sourcemods.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Wto Mar 19, 2013 16:52 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie masz żadnego folderu Common po drodze?
%steam%/steamapps/common, obok powinien być folder z loginem twojego konta, Sourcemods, downloading, temp i plików .ncf i .gcf

btw. PPM na grę, zakładka Local Files/Pliki Lokalne i zrób zdjęcie tego.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Severus92
Świeży Headcrab



Dołączył: 18 Mar 2013




PostWysłany: Wto Mar 19, 2013 17:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Prawym na co? Na ikonke w bibliotece steama, na plik wykonawczy do gry na dysku? Bo nie wiem? Ze steamem miałem bardzo mało do czynienia dlatego prosze o wyrozumiałość i cierpliwość.

O to chodzi? http://img41.imageshack.us/img41/1600/steamqd.png
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Wto Mar 19, 2013 17:40 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

...lol.
Ale ty masz świadomość że dodanie gry do Steam jako skrót nie sprawi magicznie że będzie to gra Steam?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Ecto
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 29 Kwi 2009
Skąd: Gdynia

Steam ID: Ecto1703

PostWysłany: Wto Mar 19, 2013 17:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A więc jednak pirat.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
DantePL
Młody Headcrab



Dołączył: 29 Maj 2007
Skąd: z Rzeszowa

Steam ID: }Dante{

PostWysłany: Wto Mar 19, 2013 18:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

@Ecto
Czy jesteś pewien, że to musi być pirat? Pytam nie zlosliwie tylko z wlasnego doswadczenia.
Może są dwie wersje tej gry? Online na steam i offline bez steam. Np GTR Evolution takie jest. I od zawsze niewtajemniczeni ludzie maja problem z modami jeżeli nie wiedza ze w online pliki są gdzie ingdziej (i inne) niż w online.

@severus
jak jest?

_________________
Tread softly because you tread on my dreams.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Severus92
Świeży Headcrab



Dołączył: 18 Mar 2013




PostWysłany: Wto Mar 19, 2013 18:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Oczywiście że pirat. Mówiłem że będzie potrzebna cierpliwość do mojej edukacji.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
DantePL
Młody Headcrab



Dołączył: 29 Maj 2007
Skąd: z Rzeszowa

Steam ID: }Dante{

PostWysłany: Wto Mar 19, 2013 19:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Uh. To przygotuj się na falę hejtu. Ja cię tylko poinformuję, że tu nie lubią jak się ktoś przyznaje do zawracania głowy problemami związanymi z pirackimi wersjami.

_________________
Tread softly because you tread on my dreams.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Wto Mar 19, 2013 19:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No bo jak Ci nie działa to kup oryginał. Proste..
Że też ludziom chce się jeszcze bawić w piraty :/
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Ecto
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 29 Kwi 2009
Skąd: Gdynia

Steam ID: Ecto1703

PostWysłany: Wto Mar 19, 2013 19:31 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

DantePL napisał:
@Ecto
Czy jesteś pewien, że to musi być pirat? Pytam nie zlosliwie tylko z wlasnego doswadczenia.
Może są dwie wersje tej gry? Online na steam i offline bez steam.
jak jest?

Nie-e. Od Empire wszystkie total wary wychodzą jedynie na steamworks. Ja zawsze korzystam z tej listy jak nie jestem pewien czy gra wymaga steama.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)