Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Kilka pytań - Podstawy Garry's Mod. Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
MrAnonim111
Świeży Headcrab



Dołączył: 26 Sty 2013


Steam ID: tonytherebell

PostWysłany: Sob Sty 26, 2013 19:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam.

Jestem nowy w G-Modzie. Kupiłem go w święta na Steam i... Całkiem nieźle się bawiłem, ale mam kilka pytań:

1. Jak zrobić, żeby zmienić swoją postać np. na szpiega z Team Fortress 2 i chodzić z nożem i dźgać innych.

2. Jak ustawiać który NPC jest przyjazny a który nie. Jeśli to prosiłbym o instrukcję, gdyż jestem kompletnie zielony.

3. Jak używać broni z Team Fortress 2 a nie tylko z Half-Life 2 i jak tworzyć NPC z innych gier niż Half-Life2.

4. Mam zainstalowane Left 4 Dead 2 na komputerze (Wersja oryginalna Steam). Jednak w panelu w G-Modzie mam tylko do wyboru Left 4 Dead i nie mogę w grze używać obiektów z Left 4 Dead 2.

Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sob Sty 26, 2013 19:21 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

MrAnonim111 napisał:
1. Jak zrobić, żeby zmienić swoją postać np. na szpiega z Team Fortress 2 i chodzić z nożem i dźgać innych.

Prócz tego że szkielety z TF2 są zupełnie niezgodne ze szkieletem HL2 to na garrysmod.org jest na to addon, poszukaj.
http://www.garrysmod.org/downloads/?a=view&id=65033
MrAnonim111 napisał:
2. Jak ustawiać który NPC jest przyjazny a który nie. Jeśli to prosiłbym o instrukcję, gdyż jestem kompletnie zielony.

1. Opcja dla pro, edycja mapy.
2. Dodatek, jestem pewien że taki jest ale nie pamiętam nic więcej, od dawna się w to nie bawię.
Garrysmod.org i kilkanaście minut szukania powinno rozwiązać ten problem.
http://freesteam.org/gmod/addonentry.php?fsid=4318
MrAnonim111 napisał:
3. Jak używać broni z Team Fortress 2 a nie tylko z Half-Life 2 i jak tworzyć NPC z innych gier niż Half-Life2.

Addony.

MrAnonim111 napisał:
4. Mam zainstalowane Left 4 Dead 2 na komputerze (Wersja oryginalna Steam). Jednak w panelu w G-Modzie mam tylko do wyboru Left 4 Dead i nie mogę w grze używać obiektów z Left 4 Dead 2.

Afaik L4D2 jest tylko częściowo wspierane, różnica silników i te sprawy...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
MrAnonim111
Świeży Headcrab



Dołączył: 26 Sty 2013


Steam ID: tonytherebell

PostWysłany: Sob Sty 26, 2013 19:39 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A jak się mody wgrywa?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sob Sty 26, 2013 19:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Unpack>Drag'n'Drop do ADDONS w folderze gry.
Albo znajdź odpowiednik na workshopie.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
MrAnonim111
Świeży Headcrab



Dołączył: 26 Sty 2013


Steam ID: tonytherebell

PostWysłany: Sob Sty 26, 2013 20:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A jak się ściąga z warsztatu Steam?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sob Sty 26, 2013 20:17 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

1. Klik!.
2. Po znalezieniu interesującego moda, kliknij zielony przycisk SUBSKRYBUJ/SUBSCRIBE.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
MrAnonim111
Świeży Headcrab



Dołączył: 26 Sty 2013


Steam ID: tonytherebell

PostWysłany: Sob Sty 26, 2013 20:22 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A okej dzięki wielkie. Bardzo mi pomogłeś Szczęsliwy Gordon Temat do zamknięcia.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
MrAnonim111
Świeży Headcrab



Dołączył: 26 Sty 2013


Steam ID: tonytherebell

PostWysłany: Sob Sty 26, 2013 21:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A i jeszcze jedno. Dostanę na pewno ostrzeżenie za Double Post, ale sorki. Jak zapisać dany stan gry? W sensie zrobić zapis.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sob Sty 26, 2013 21:08 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Używaj narzędzia Advanced Duplicator zawartego w pakiecie "Wire Mod", połącz w miarę możliwości wszystkie obiekty które chcesz zapisać, ppm na konstrukcję i w menu wybierz opcję SAVE.
Typowy zapis jest niedostosowany do ogromu narzędzi i modyfikatorów dostępnych w GModzie więc używanie go mija się z celem.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)