Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Aktywacja produktu w Steam Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Liimq
Świeży Headcrab



Dołączył: 23 Wrz 2011




PostWysłany: Pią Wrz 23, 2011 14:52 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zastanawia mnie jedna rzecz.

Dajmy na to, że mam grę w pudełku, kupiłem ją w normalnym sklepie. Załóżmy, że jest to Amnesia: Mroczny Obłęd. Jak wiemy, grę te kupić można również w Steam. Jednak tam gra jest tylko po angielsku, a ja wolę po polsku, ze zwykłego sklepu.

No i kupuje grę, instaluje i teraz mam pytania:

Czy jak dodam ją do swojego konta STEAM to czy zostanie ona na stałe przypisana do niego? Czy wtedy Steam mimo że gra jest z pudełka będzie pobierał mi do niej aktualizacje i patche sam z siebie? Czy dalej będzie mi działać polska wersja?

Jak działa dokładnie ta "Aktywacja produktu w Steam"? Czy wszystkie gry jakie są dostępne w Steam można tak aktywować jeśli kupiło się je w normalnym sklepie? Takie choćby Dead Island czy Wiedźmin 2?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pią Wrz 23, 2011 15:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Żeby dodać grę musi być na liście (łatwo to znaleźć), Steam się resztą zajmie, przypisanie do konta+automatyczne update etc.
I nie, nie można wszystkich gier ze sklepu aktywować na steamie, dlaczego, dunno.


Ostatnio zmieniony przez Kriss dnia Pią Wrz 23, 2011 15:50, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
bartekr6100
Świeży Headcrab



Dołączył: 28 Sie 2011


Steam ID: STEAM_0:0:30092091

PostWysłany: Pią Wrz 23, 2011 15:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tak, będzie tak samo jak w przypadku np: Dead Island. Steam będzie pobierał zawsze aktualizacje dla danej gry. Nie wiem jak będzie z wersją językową to już sam będziesz musiał sprawdzic chyba że ktoś ma tą grę i Ci powie
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
trawiator
Stary Headcrab



Dołączył: 12 Maj 2007




PostWysłany: Pią Wrz 23, 2011 17:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

W Steam można aktywować klucze z pudełek tylko następujących gier: https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=7480-WUSF-3601
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Liimq
Świeży Headcrab



Dołączył: 23 Wrz 2011




PostWysłany: Pią Wrz 23, 2011 21:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

trawiator - Idealne, takiej listy potrzebowałem.

Reszcie też dziękuje.

To w takim razie, jak dodam do Steama Amnesie, mimo że nie ma jej na liście od trawiatora to i tak zostanie ona na stałe przypisana do mojego konta?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
GrejnoM
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 01 Sty 2009




PostWysłany: Pią Wrz 23, 2011 21:31 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie.

Gra musi być na tej liście, by mogła być przypisana do konta. Inaczej po prostu wklepiesz kod, i steam ci wywali, że nieprawidłowy.

_________________
Silence is golden. Words are vibrations. Thoughts are magic.

Welcome to Night Vale.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Liimq
Świeży Headcrab



Dołączył: 23 Wrz 2011




PostWysłany: Pią Wrz 23, 2011 21:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Rozumiem.

Dzięki za pomoc.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Liimq
Świeży Headcrab



Dołączył: 23 Wrz 2011




PostWysłany: Pią Wrz 30, 2011 21:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jedna ostatnia sprawa.

Jeśli gra nie znajduję się na tej steamowskiej liście, ale zostanie zakupiona przez Steam to wtedy zostaje przypisana do konta i można ją uruchomić tylko przez Steam?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Max
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 22 Lip 2009




PostWysłany: Pią Wrz 30, 2011 21:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tak, jeżeli gra nie jest na liście ale kupiłeś ją w sklepie Steam to zostanie ona przepisana do konta i będziesz musiał mieć steama do uruchomienia jej.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Liimq
Świeży Headcrab



Dołączył: 23 Wrz 2011




PostWysłany: Pią Wrz 30, 2011 21:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

I będzie się sama aktualizować wtedy, mam na myśli patche? Bo zawartość się ściągnie, to wiem.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Pią Wrz 30, 2011 22:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ściągnie się do najnowszego patcha. Możesz potem ustawić by nie aktualizowal sam gry.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)