Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 kilka pytań -wire Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
piwsko
Świeży Headcrab



Dołączył: 31 Sty 2012




PostWysłany: Wto Sty 31, 2012 19:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

1 Mam oryginalnego g-moda i pobrałem wiremoda ale nie mam tej siatki [ułatwiającej dokładne ustawianie ] -czemu ?
2 Na youtube widziałem kilka poradników jak zrobić działko automatyczne
np. www.youtube.com/watch?v=UNloUuLKG1I&feature=related robie tak samo [jak we wszystkich filmikach które widziałem ] ale zawsze działa to tak ,że działko zaczyna się kręcić w kółko ,tak sobie samo, nie zważa na to gdzie są potencjalne osoby do zabicia.
3 Na filmikach widziałem że ludzie w zakładce wiremod [wire-control] mają bardziej rozbudowane [jakby] wiem że też mam te opcje ale trzeba wybierać w tych "folderach" itd. czy to wynika z nowszej/starszej wersji ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Wto Sty 31, 2012 19:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

1. Ten dodatek nie jest częścią wiremoda, ściągnij SmartSnap.
2. Źle połączyłeś.
3. Tak, przedawniona wersja, ściągnij wire z SVN.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
piwsko
Świeży Headcrab



Dołączył: 31 Sty 2012




PostWysłany: Wto Sty 31, 2012 19:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

piwsko napisał:
1 Mam oryginalnego g-moda i pobrałem wiremoda ale nie mam tej siatki [ułatwiającej dokładne ustawianie ] -czemu ?
2 Na youtube widziałem kilka poradników jak zrobić działko automatyczne
np. www.youtube.com/watch?v=UNloUuLKG1I&feature=related robie tak samo [jak we wszystkich filmikach które widziałem ] ale zawsze działa to tak ,że działko zaczyna się kręcić w kółko ,tak sobie samo, nie zważa na to gdzie są potencjalne osoby do zabicia.
3 Na filmikach widziałem że ludzie w zakładce wiremod [wire-control] mają bardziej rozbudowane [jakby] wiem że też mam te opcje ale trzeba wybierać w tych "folderach" itd. czy to wynika z nowszej/starszej wersji ?


2 może coś robię źle ale co ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Wto Sty 31, 2012 19:30 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie mam pojęcia, nigdy twojej maszyny na oczy nie widziałem, powiedz dokładnie czego użyłeś przy budowie.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
piwsko
Świeży Headcrab



Dołączył: 31 Sty 2012




PostWysłany: Wto Sty 31, 2012 20:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

MAM WIRE Z SVN ;/
brałem z youtube link wile osób ma taki

https://wiremod.svn.sourceforge.net/svnroot/wiremod/trunk/
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Wto Sty 31, 2012 20:10 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Więc niezbyt wiesz jak działa SVN.
Na początek potrzebujesz Tortoise SVN (Trudniejsze) lub GMOD SVN Updater (totally idiotproof), polecam to drugie z powodu sporej ilości wbudowanych SVNów i łopatologicznej obsługi.
Wybierz interesujące Cię dodatki i kliknij DOWNLOAD/UPDATE, reszta zrobi się sama.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
piwsko
Świeży Headcrab



Dołączył: 31 Sty 2012




PostWysłany: Wto Sty 31, 2012 20:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

zrobiłem to za pomocą totrosie SVN -tak nie ogarniam tego- wklepałem ten link powyżej i downloadowało się

a moja konstrukcja :
1 spawn płytki 1x1
2 dodanie bacon sensor i target finder [połączenie ich za pomocon bacon sensora]
3 spawn wheela i arithmetic gates > sign [jakieś tam cyferki]
4 wiruje whela z gates-em , i jeszcze gatesa z bacon sensorem
5 a dalej to i tak nie ważne bo tu się magia dzieje
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
piwsko
Świeży Headcrab



Dołączył: 31 Sty 2012




PostWysłany: Sro Lut 01, 2012 19:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

??
i
??
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Retosik
Stary Headcrab



Dołączył: 25 Gru 2010




PostWysłany: Sro Lut 01, 2012 19:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

piwsko napisał:
bacon sensor


Wykrywacz bekonu?

piwsko napisał:
a dalej to i tak nie ważne bo tu się magia dzieje


Jak nie ogarniasz i tutorial ci nie pomaga to wiremod nie jest dla ciebie. Zacznij od prostych rzeczy, jak turret na buttona i naucz się podstaw.

piwsko napisał:
[jakieś tam cyferki]


Od tych "jakichś tam cyferek" zależy działanie całej maszyny...

A, i nie bumpuj własnego threadu.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
piwsko
Świeży Headcrab



Dołączył: 31 Sty 2012




PostWysłany: Czw Lut 02, 2012 12:41 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Retosik napisał:
piwsko napisał:
bacon sensor


Wykrywacz bekonu? literówka ale i tak się czepiasz

piwsko napisał:
a dalej to i tak nie ważne bo tu się magia dzieje


Jak nie ogarniasz i tutorial ci nie pomaga to wiremod nie jest dla ciebie. Zacznij od prostych rzeczy, jak turret na buttona i naucz się podstaw.

piwsko napisał:
[jakieś tam cyferki]


Od tych "jakichś tam cyferek" zależy działanie całej maszyny...

A, i nie bumpuj własnego threadu.


1 literówka ale i tak się czepiasz
2 sorry ale skoro robię wszystko tak jak oni i biorąc pod uwagę fakt ,że mam nieco inną wersje wiremoda wydaje mi się że to nie moja wina ;/
3 To całkowicie wyjąłeś z pod kontekstu bo nazwa "sing (-1,0,1)" to pełna nazwa ,ja zapomniałem jakie są te cyferki i dlatego napisałem to co cię tak wręcz uraziło
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
piwsko
Świeży Headcrab



Dołączył: 31 Sty 2012




PostWysłany: Nie Lut 05, 2012 19:40 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zrobiłem reinstala g moda , i pobrałem wire przez SVN z teo linku
https://wiremod.svn.sourceforge.net/svnroot/wiremod/trunk/

ale dalej jest jakby starsza wersja
zrobiłem też SVN up i nic

http://imageshack.us/photo/my-images/197/asasasasf.png/


to mi się najbardziej nie podoba ;/
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)