Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Limity spawnu w grze multiplayer Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
DejVid
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Lip 2011
Skąd: Polska

Steam ID: DejVid

PostWysłany: Wto Lip 12, 2011 20:11 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam!

Posiadam serwer na pukawce prywatny na 6 slotów wszystko ładnie. Tylko na serwerze są limity spawnu. Pisałem już do supportu pukawki oni napisali że serwery są fabryczne i oni żadnych limitów tam nie wprowadzają. I teraz pytanie. Co zrobić żeby obniżyć limity ?

Jest to straszne kiedy chce wybudować coś większego a tu nagle kończą się materiały ;/

Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Wto Lip 12, 2011 20:16 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Są komendy na wywalenie limitów.
sbox_maxprops 999999999 na przykład.

albo ściągnij jakiegoś admin moda.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
DejVid
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Lip 2011
Skąd: Polska

Steam ID: DejVid

PostWysłany: Wto Lip 12, 2011 21:03 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wpisywanie komend byłoby chyba za uciążliwe.

Jakiego admin moda mogę ściągnąć żeby wszystko w miarę łatwo było zrobić?

Prosiłbym jeszcze o jakąś instrukcję wgrania tego wszystkiego, bo za bardzo się na modowaniu serwerów nie znam.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Wto Lip 12, 2011 21:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

DejVid napisał:
Wpisywanie komend byłoby chyba za uciążliwe.

Jakiego admin moda mogę ściągnąć żeby wszystko w miarę łatwo było zrobić?

Prosiłbym jeszcze o jakąś instrukcję wgrania tego wszystkiego, bo za bardzo się na modowaniu serwerów nie znam.


Dodaj do pliku server.cfg tą komendę, na sam koniec.

Kod:
sbox_maxprops 999999999


Tą, gwoli ścisłości.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Wto Lip 12, 2011 21:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Evolve.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
DejVid
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Lip 2011
Skąd: Polska

Steam ID: DejVid

PostWysłany: Wto Lip 12, 2011 21:18 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Woozie napisał:
DejVid napisał:
Wpisywanie komend byłoby chyba za uciążliwe.

Jakiego admin moda mogę ściągnąć żeby wszystko w miarę łatwo było zrobić?

Prosiłbym jeszcze o jakąś instrukcję wgrania tego wszystkiego, bo za bardzo się na modowaniu serwerów nie znam.


Dodaj do pliku server.cfg tą komendę, na sam koniec.

Kod:
sbox_maxprops 999999999


Tą, gwoli ścisłości.



Gdzie znajdę ten plik ? Szukam teraz ale jakoś nie mogę znaleść
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Wto Lip 12, 2011 21:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Na Pukawce... już ci mówię.

Kod:
orangebox/garrysmod/cfg/

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
DejVid
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Lip 2011
Skąd: Polska

Steam ID: DejVid

PostWysłany: Wto Lip 12, 2011 21:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wielkie dzięki wszystkim za pomoc


Jednak coś poszło nie tak dopisałem tak jak mówiliście na samym końcu pliku "server.cfg"

Kod:
sbox_maxprops 999999999
sbox_maxnpc 999999999
sbox_maxthruster 999999999
sbox_maxballoons 999999999
sbox_maxduplicator 999999999


A limity są dalej
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Wto Lip 12, 2011 22:09 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Restartowałeś serwer?

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
DejVid
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Lip 2011
Skąd: Polska

Steam ID: DejVid

PostWysłany: Wto Lip 12, 2011 22:10 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Woozie napisał:
Restartowałeś serwer?


Oczywiście, że tak.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Wto Lip 12, 2011 22:10 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ściągnij to Evolve, wklep bind <coś> +ev_menu;-ev_menu i w zakładce SANDBOX wklep pożądane wartości, tego niestety nie ma dla wire, ale opiera się na podobnych komendach, max_wire_thrusters etc.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Wto Lip 12, 2011 22:11 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

sbox_maxthrusters chyba, a dla prewencji zmień z 9999999999 na 99999.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
DejVid
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Lip 2011
Skąd: Polska

Steam ID: DejVid

PostWysłany: Wto Lip 12, 2011 22:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Woozie napisał:
sbox_maxthrusters chyba, a dla prewencji zmień z 9999999999 na 99999.


Sprawdzę i zaraz napiszę czy działa. Mody wolałbym instalować w ostateczności.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Wto Lip 12, 2011 22:17 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

DejVid napisał:
Mody wolałbym instalować w ostateczności.

Stawianie serwera bez podstawowych dodatków i admin moda to głupota btw.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
DejVid
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Lip 2011
Skąd: Polska

Steam ID: DejVid

PostWysłany: Wto Lip 12, 2011 22:33 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

DejVid napisał:
Woozie napisał:
sbox_maxthrusters chyba, a dla prewencji zmień z 9999999999 na 99999.


Sprawdzę i zaraz napiszę czy działa. Mody wolałbym instalować w ostateczności.


Ok. Sprawdzone.

NPC nie można nadal tworzyć, limit tworzenia rzeczy też się nie zmienił za to zniknął limit dopalaczy i balonów.

Może wystarczy zmienić tylko liczby w NPC i rzeczach ? Tylko na jakie ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Wto Lip 12, 2011 22:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

NPC max 50, propów Max 1000, ragdolli max 20, imo takie limity są najlepsze.
Ale to i tak zależy od serwera, jeśli zależy na bardziej zaawansowanych konstrukcjach, brać propy, NPC i ragdolle do niczego się nie przydadzą.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
DejVid
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Lip 2011
Skąd: Polska

Steam ID: DejVid

PostWysłany: Wto Lip 12, 2011 22:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kriss napisał:
NPC max 50, propów Max 1000, ragdolli max 20, imo takie limity są najlepsze.
Ale to i tak zależy od serwera, jeśli zależy na bardziej zaawansowanych konstrukcjach, brać propy, NPC i ragdolle do niczego się nie przydadzą.



Ok. Limit propów zdjęty. Lecz NPC nie można dalej ani jednego stworzyć ...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)