Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Nowy serwer - ile mozecie sie dolozyc? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiekTen temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Autor Wiadomość
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Nie Maj 29, 2011 15:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

http://proserwer.pl/

18 PLN wystarczy dodatkowo. Fruitfather, nie udawaj specjalisty bo takim wcale nie jesteś. I nie Headcrabi, a Headcraby.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Reaper_PL
Totalitarny Headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: Reaper_PL

PostWysłany: Nie Maj 29, 2011 17:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dedyka mozna miec juz nawet za ok 200-250 zl miesieczne. I w zaleznosci od konfiguracji wydaje mi sie, ze na takim dedyku za 250 moznaby bylo nawet postawic 2 serwery na ok 20 slotow, plus cos do gadania. I chyba nawet na strone + baze ze statystykami wystarczyloby zasobow.
Dodatkowo dochodzi do tego oplata instalacyjna zazwyczaj rowna oplacie za 1 miesiac. Tak wiec to jest ok 3000 na rok. Jednak powiedzmy sobie szczerze, jest to daleko poza naszym zasiegiem i raczej nie do wykonania przy zwyklej "zrzucie". Potrzebne by bylo jakies inne dofinansowanie czy cos. Mozna by bylo wynajac ludziom czesc zasobow, ale znajac zycie od razu postawia na nich seedboxy i najpierw zapchaja cale lacze, a pozniej zjedza transfer. Ewentualnie postawic jeden serwer dla nas, a jeden odsprzedac. Pytanie tylko czy ktos bedzie chcial kupic, albo czy po miesiacu sie nie rozmysli. Tak wiec dedyk odpada, chyba ze zdarzy sie jakis finansowy cud.

Przy nizszej kwocie trzeba bedzie mierzyc w VPSa, ktory to bedzie dzialal srednio, lub gorzej, w zaleznosci od tego co innego bedzie sie znajdowalo na serwerze i bedzie zjadalo zasoby. W dodatku nie kazdy provider zgadza sie na serwery gier na swoich VPSach, albo zgadza sie na nie na bardzo niekorzystnych warunkach (mala ilosc slotow, braki gwarancji lacza, mozliwosc wylaczenia, kiedy stwierdza ze serwer za bardzo obciaza zasoby, albo wrecz przyciecie zasobow do poziomu, ze niemozliwe jest granie). Tak wiec trzeba uwaznie przejrzec oferty, zeby pozniej nie bylo niedomowien.
VPSy ze statystykami, ktore na kartce wygladaja ze moga dobrze uniesc wiekszy serwer gier to koszt ok 50-60zl. Tak wiec mamy jakies 700zl na rok. Dalej nie najlepiej, ale juz bardziej realistycznie.

No i trzecia opcja to firmy oferujace hosting gier, ale jak wiemy z tym tez bywa roznie i zazwyczaj do wiekoszsci ustawien nie ma dostepu, a calosc dziala wedlug "widzimisie" firmy.

Caly czas siedze z otwartymi 100 zakladkami z roznymi ofertami szukajac czegos najlepszego. W dodatku nie tylko w kraju. Bo jestem w stanie poswiecic 20-30 pinga, zeby serwer stal we francji lub niemczech, ale na mocniejszym sprzecie za mniejsza cene. Ale tak jak mowilem, ten temat ma pomoc mi zobaczyc czy w ogole jest mozliwosc postawienia wlasnego headcrabowego serwera.

_________________
An Uzi? I'm not from South Central Los Angeles. I didn't come here to shoot twenty black ten year olds in a drive-by. I want a normal gun, for a normal person.
Wystarczy, ze sie dowiesz, a bedziesz wiedziec...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Rawertt
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 18 Maj 2011




PostWysłany: Nie Maj 29, 2011 18:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Fruitfather napisał:
właśnie dlatego drodzy headcrabi potrzebne są ok 530 zł, ze względu na replaye


Wybacz, ale nie chce płacić dwa razy więcej, żebym potem nagrał jeden filmik i koniec. Chyba nikt tego nie chce.

Reaper_PL napisał:
Caly czas siedze z otwartymi 100 zakladkami z roznymi ofertami szukajac czegos najlepszego. W dodatku nie tylko w kraju. Bo jestem w stanie poswiecic 20-30 pinga, zeby serwer stal we francji lub niemczech, ale na mocniejszym sprzecie za mniejsza cene. Ale tak jak mowilem, ten temat ma pomoc mi zobaczyc czy w ogole jest mozliwosc postawienia wlasnego headcrabowego serwera.


Jak znajdziesz jakiś tani, dobry (niekoniecznie w Polsce) na około 26 slotów to napisz w tym temacie.

A co do samych datków, to myślę, że 30-40 zł mógłbym dać.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Nie Maj 29, 2011 19:50 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja bym może mógł coś dać, jakby to był serwer CSSa, ale to raczej średnio realne. Język
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Tytanowy Janusz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 11 Cze 2007




PostWysłany: Nie Maj 29, 2011 19:51 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Przecież już był server CSS, stał pusty 24/7
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Nie Maj 29, 2011 19:52 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak próbowałem wbić co jakiś czas, to albo nie był zaktualizowany, albo był pusty.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Nie Maj 29, 2011 19:55 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Smiechu napisał:
Przecież już był server CSS, stał pusty 24/7

Dlatego średnio realne Język

I nie stał pusty 24/7, bo czasami wbijałem tam z grupką paru osób, ale na tym się przeważnie kończyło.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Reaper_PL
Totalitarny Headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: Reaper_PL

PostWysłany: Nie Maj 29, 2011 19:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak bedzie wystarczajaco sredni maszyna to moze nawet dwa pociagnie. Z reszta czytalem w jednym z artykulow jak po ciekawej konfiguracji serwera na srednim sprzecie bylo postawionych 5 serwerow.
Moze nawet udaloby sie postawic TF2 na jakies 20-24 osoby, CSS na 16-18, i dotego dwa serwery po 8 slotow na L4D i L4D2. Ale to tylko na razie opcje marzenia...

_________________
An Uzi? I'm not from South Central Los Angeles. I didn't come here to shoot twenty black ten year olds in a drive-by. I want a normal gun, for a normal person.
Wystarczy, ze sie dowiesz, a bedziesz wiedziec...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Klepczar
Młody Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 06 Gru 2010
Skąd: Z frontu

Steam ID: Klepacz
Xfire: Jurny jasztrzombek!
PostWysłany: Nie Maj 29, 2011 20:03 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Minecrafta postawić!

_________________
Nie będę się chwalił moim zerowym wynikiem na steamie. Gram w Minecrafta, więc cicho Język
Me growe wojaże
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autora
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Nie Maj 29, 2011 20:06 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Klepczar napisał:
Minecrafta postawić!


Ktoś cię chyba brutalnie pobił przed kilkoma godzinami. Nawet dobry VPS potrafi mieć z tym cholernym, źle kodowanym serwerem problemy. NIE da rady, Java to zjadacz maszyny.

@down Gdyby był GMod, to wpłacę trochę kasy. Na nic innego się nie wykosztuję.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!

Ostatnio zmieniony przez Woozie dnia Nie Maj 29, 2011 20:08, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Chopper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 04 Cze 2008
Skąd: White forest


Xfire: Wywalcie te rubrykę bo Elektryk słucha się Wooziego!
PostWysłany: Nie Maj 29, 2011 20:06 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Albo Gmoda. Bo brakuje dziś w Gmodzie dobrych, Polskich serwerów.
W razie co, mogę przelać pare grosza na serwer, tylko zależy, do jakiej gry będzie on postawiony Bardzo szczęśliwy
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Jemioł
Świeży Headcrab



Dołączył: 08 Lip 2010




PostWysłany: Nie Maj 29, 2011 21:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

W sumie też mogę ze 30 zł wysłać
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Randy
Świeży Headcrab



Dołączył: 18 Lut 2011



Xfire: enzyme18
PostWysłany: Nie Maj 29, 2011 22:46 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

I tak trzeba będzie zbierać pieniądze co miesiąc póki nie znajdzie się jakiś sponsor.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
ArtiKox :D
Młody Headcrab
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 19 Paź 2010
Skąd: skątowni

Steam ID: artikox

PostWysłany: Pon Maj 30, 2011 06:48 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Właśnie dlatego wiem że ten plan nie wypali. Pieniądze na 1 msc może by się znalazły, ale co dalej? Nie wiem czy ktokolwiek będzie miał ochotę wpłacać po 2-3 dychy miesięcznie na serwer. Znalezienie sponsora to jedyny sposób by HC nie stoczył się ja Stajnia Ogarów *SLOT ZA SMS!!!*

_________________
Image

Sorcerer napisał:
Jak można zhackować GG?

Joz napisał:
Wystarczy mieć hasło do konta
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Pomarańcz
Pomarańczowy Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 19 Mar 2011




PostWysłany: Pon Maj 30, 2011 07:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

ArtiKox Bardzo szczęśliwy napisał:
Właśnie dlatego wiem że ten plan nie wypali. Pieniądze na 1 msc może by się znalazły, ale co dalej? Nie wiem czy ktokolwiek będzie miał ochotę wpłacać po 2-3 dychy miesięcznie na serwer. Znalezienie sponsora to jedyny sposób by HC nie stoczył się ja Stajnia Ogarów *SLOT ZA SMS!!!*


dobry pomysł przynajmniej jakoś się trzymają albo jak ster zbieraj pkt, 300 uzbierasz dopiero podanie o admina pisać możesz, a żeby napisać trzeba poświęcić jednorazowo 15 zł i jakoś gospodarka się kręci

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
ArtiKox :D
Młody Headcrab
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 19 Paź 2010
Skąd: skątowni

Steam ID: artikox

PostWysłany: Pon Maj 30, 2011 07:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No dzięki pomarańcz -_-. Headcrab był do tej pory jednym z niewielu serwerów na których żeby coś załatwić nie potrzeba było kasy. Chcesz mieć slota? - Wykaż się w konkursach.
Chcesz mieć adma? - graj często, bądź ogarnięty i niech cie ludzie lubią. Jeśli HC postąpi teraz tak samo i za wszystko kasakasakakskaskakaskakasa to nie będzie się on niczym różnił od takiej stajni. Więc po co grać na Headcrabie jak można na stajni? Przecież to będzie już to samo.

_________________
Image

Sorcerer napisał:
Jak można zhackować GG?

Joz napisał:
Wystarczy mieć hasło do konta
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Pomarańcz
Pomarańczowy Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 19 Mar 2011




PostWysłany: Pon Maj 30, 2011 08:11 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

ArtiKox Bardzo szczęśliwy napisał:
No dzięki pomarańcz -_-. Headcrab był do tej pory jednym z niewielu serwerów na których żeby coś załatwić nie potrzeba było kasy. Chcesz mieć slota? - Wykaż się w konkursach.
Chcesz mieć adma? - graj często, bądź ogarnięty i niech cie ludzie lubią. Jeśli HC postąpi teraz tak samo i za wszystko kasakasakakskaskakaskakasa to nie będzie się on niczym różnił od takiej stajni. Więc po co grać na Headcrabie jak można na stajni? Przecież to będzie już to samo.


Kasa się nigdy sama nie zrobi, żeby to wszystko pociągnąć. Myślisz, że ludzie są aż tak dobrzy, że za darmo Ci wszystko zrobią? To się grubo mylisz. Na pasożytach wszystko upada, wiem coś o tym.

Edit:
Dodam tylko tyle, że jeśli nie znajdzie się sponsor (a o niego teraz trudno) to zrobi się tak jak wcześniej powiedziałem, więc nie dziękuj tylko takie realia. Jedna osoba nie będzie na to kasy utrzymywać bo jak ktoś już wspomniał, na początku to każdy wesprze ale żeby co miesiąc to już nie bardzo.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Pon Maj 30, 2011 10:39 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak zeszmacicie serwer HC, to będzie koniec świata. Nie wyobrażam sobie komercyjnego hc.pl.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Doggy!
Młody Headcrab



Dołączył: 06 Cze 2010
Skąd: Słupsk

Steam ID: plada15
Xfire: plada
PostWysłany: Pon Maj 30, 2011 12:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Straszne zeszmacenie- lubisz serwer, wspomóż kasą, dostaniesz slota. Kiedyś już to było i nikt problemów nie robił. Teraz też, jak sami zauważyliście, mamy finansowo-serwerowy problem. Dodatkowo, ja za bardzo nie widzę, by się ludzie w konkursach wykazywali, a sloty można póki co dostać tylko tamtejszą drogą (no i zostanie adminem).
Poza tym, my nigdy nie będziemy stajnią. Chociażby dlatego, że tutaj gramy dla zabawy, a tam spędzają czas dzieci, które dowartościowują się, jacy to są "lepzi".

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Randy
Świeży Headcrab



Dołączył: 18 Lut 2011



Xfire: enzyme18
PostWysłany: Pon Maj 30, 2011 15:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Osobiście nie widzę przeszkód by wpłacać kasę na serwer co miesiąc.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiekTen temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)