Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Problem z Portalem 2 czy z kompem? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematTen temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Autor Wiadomość
paladyn300
Świeży Headcrab



Dołączył: 10 Lis 2010




PostWysłany: Czw Kwi 21, 2011 17:30 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam!

Mam pewien problem z P2. Po jakims czasie gry wylacza mi sie monitor i restartuje komputer. Wyglada to tak jakby komputer sie przegrzewal. Co to moze byc? Moj komp to Pentium 4 3.00 Ghz 1gb ram 512 mb karta graficzna Radeon x1950. Taką samą sytuacje mam tez w NFS carbon.

Z gory thx
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Joz
Kopfkrabbe



Dołączył: 22 Lis 2008
Skąd: Casablanca

Steam ID: sc.com/id/joz

PostWysłany: Czw Kwi 21, 2011 17:41 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jeśli taka sama sytuacja jest z NFS Carbon, to chyba oczywiste że coś z twoim komputerem?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Konrad Elite
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 08 Cze 2009
Skąd: Phobos

Steam ID: kondzio95
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie za jego pomocą kontroluje Elektryka!
PostWysłany: Czw Kwi 21, 2011 17:41 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie przypadkiem pasta na procku nie wyschła?

_________________
Image
Yay!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autora
paladyn300
Świeży Headcrab



Dołączył: 10 Lis 2010




PostWysłany: Czw Kwi 21, 2011 17:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Konrad Elite napisał:
Nie przypadkiem pasta na procku nie wyschła?


Jaka pasta??

Z portalem 1 jest wszystko dobrze. Z innymi grami rowniez.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Konrad Elite
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 08 Cze 2009
Skąd: Phobos

Steam ID: kondzio95
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie za jego pomocą kontroluje Elektryka!
PostWysłany: Czw Kwi 21, 2011 17:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

paladyn300 napisał:
Konrad Elite napisał:
Nie przypadkiem pasta na procku nie wyschła?


Jaka pasta??

Z portalem 1 jest wszystko dobrze. Z innymi grami rowniez.

A taka
Znajduje się ona miedzy procesorem a jego radiatorem (wiec to wymaga rozkręcenia hardware). Miałem podobny problem ale on się obawiał pikaniem PC Speakera i później się komputer wyłączał. Działo się tak przy grach skupionych na procku (Skulltag,TF2 i innych Sourcowych gier nie licząc Portala 1 bo on ma mniejsze wymaganie niż zostały napisane). Hmm reset? może to być coś innego...

_________________
Image
Yay!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autora
paladyn300
Świeży Headcrab



Dołączył: 10 Lis 2010




PostWysłany: Czw Kwi 21, 2011 18:21 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pierwszy raz slysze o takiej pascie, ale chyba nie wyschla.

A gdyby wyschla to co, musze kupic ta paste i gdzies tam posmarowac?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Czw Kwi 21, 2011 18:28 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

paladyn300 napisał:

A gdyby wyschla to co, musze kupic ta paste i gdzies tam posmarowac?

Gdzieś tam...
Trzeba wymienić starą pastę która może się przydać jako podstawka pod kubek na nową żeby się procek nie sfajczył.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
paladyn300
Świeży Headcrab



Dołączył: 10 Lis 2010




PostWysłany: Pon Kwi 25, 2011 11:26 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ale dlaczego takie cos mi sie robi tylko w 2 grach?

Temperatura procka podczas normalnego uzytkowania w windowsie to 48 stopni a podczas gry 64 stopni.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Cassiel
Świeży Headcrab



Dołączył: 17 Lut 2011




PostWysłany: Wto Kwi 26, 2011 10:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Procesor jest mocno obciążany, jeśli chcesz obniżyć temp. to kup sobie lepszy wentylator (o ile masz). Albo otwórz obudowe komputera i wiatraczkiem w środek Bardzo szczęśliwy
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Konrad Elite
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 08 Cze 2009
Skąd: Phobos

Steam ID: kondzio95
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie za jego pomocą kontroluje Elektryka!
PostWysłany: Wto Kwi 26, 2011 10:30 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cassiel napisał:
Procesor jest mocno obciążany, jeśli chcesz obniżyć temp. to kup sobie lepszy wentylator (o ile masz). Albo otwórz obudowe komputera i wiatraczkiem w środek Bardzo szczęśliwy

Ale mi wyjście... Taki lepszy wentylator/wiatraczek był by potrzebny przy O/C a gdyby wiatraczek pomógł - pasta wyschła

_________________
Image
Yay!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autora
paladyn300
Świeży Headcrab



Dołączył: 10 Lis 2010




PostWysłany: Wto Kwi 26, 2011 12:17 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Niedawno odkurzylem caly komputer z kurzu i otworzylem obudowe. Komputer stoi obok okna wiec oprocz wiatraczka chlodze go powietrzem z dworu. Ale i tak nic to nie daje.

Tak wlasciwie to nie chodzi mi o temperatury ze jest za duza tylko ja chce wiedziec czemu ja mam to tylko w dwoch grach a w innych np.: w gta sa jest wszystko ok?

Teraz skanuje komputer avastem, moze jakis wirus to powoduje.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Wto Kwi 26, 2011 12:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

paladyn300 napisał:
Niedawno odkurzylem caly komputer z kurzu i otworzylem obudowe. Komputer stoi obok okna wiec oprocz wiatraczka chlodze go powietrzem z dworu. Ale i tak nic to nie daje.

Tak wlasciwie to nie chodzi mi o temperatury ze jest za duza tylko ja chce wiedziec czemu ja mam to tylko w dwoch grach a w innych np.: w gta sa jest wszystko ok?

Teraz skanuje komputer avastem, moze jakis wirus to powoduje.


Bo takie GTA SA nie obciąża za specjalnie procka i karty.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
paladyn300
Świeży Headcrab



Dołączył: 10 Lis 2010




PostWysłany: Wto Kwi 26, 2011 12:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

SloZbon napisał:
paladyn300 napisał:
Niedawno odkurzylem caly komputer z kurzu i otworzylem obudowe. Komputer stoi obok okna wiec oprocz wiatraczka chlodze go powietrzem z dworu. Ale i tak nic to nie daje.

Tak wlasciwie to nie chodzi mi o temperatury ze jest za duza tylko ja chce wiedziec czemu ja mam to tylko w dwoch grach a w innych np.: w gta sa jest wszystko ok?

Teraz skanuje komputer avastem, moze jakis wirus to powoduje.


Bo takie GTA SA nie obciąża za specjalnie procka i karty.


Mafia II tez nie? Nawet jeszcze bardziej i z ta gra nic mi sie nie dzieje.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Debosy
Headcrab ALL in one



Dołączył: 23 Maj 2007
Skąd: Kraków



PostWysłany: Wto Kwi 26, 2011 12:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

paladyn300 napisał:
Komputer stoi obok okna wiec oprocz wiatraczka chlodze go powietrzem z dworu.


LOL!

Weź zdejmij ten wentylator z procesora , zetrzyj tą białą plasteline i nawal w to miejsce nowej (byle w rozsądnej ilości) , takie trudne.

Zamiast jak ci ludzie radzą zastosować banalne rozwiązanie za kilka groszy to ty chłodzisz komputer otwierając okno. OMG chłopie nic to nie da czy on stoi pod oknem czy nie , jeśli już chcesz mieć lepszy opływ powietrza to zdejmij obudowe.

_________________
www.samochodyswiata.pl
www.gtasite.pl
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
paladyn300
Świeży Headcrab



Dołączył: 10 Lis 2010




PostWysłany: Wto Kwi 26, 2011 14:29 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Debosy napisał:
paladyn300 napisał:
Komputer stoi obok okna wiec oprocz wiatraczka chlodze go powietrzem z dworu.


LOL!

Weź zdejmij ten wentylator z procesora , zetrzyj tą białą plasteline i nawal w to miejsce nowej (byle w rozsądnej ilości) , takie trudne.

Zamiast jak ci ludzie radzą zastosować banalne rozwiązanie za kilka groszy to ty chłodzisz komputer otwierając okno. OMG chłopie nic to nie da czy on stoi pod oknem czy nie , jeśli już chcesz mieć lepszy opływ powietrza to zdejmij obudowe.


Mi nie chodzi teraz o temperatury tylko o to czemu resetuje mi sie komp tylko przy 2 grach! I raczej nie bede kupowal pasty specjalnie dla 2 gier.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
BioOrc
DOOM Headcrab



Dołączył: 14 Maj 2007
Skąd: Napewno z daleka od ciebie

Steam ID: BioOrc
Xfire: bioorc
PostWysłany: Wto Kwi 26, 2011 14:33 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pasty nie kupujesz dla 2ch gier. Pastę kupujesz i wymieniasz po to, żeby za 2 miesiące nie lecieć do sklepu po nowy procesor i płytę główną Uśmiechnięty

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
paladyn300
Świeży Headcrab



Dołączył: 10 Lis 2010




PostWysłany: Wto Kwi 26, 2011 14:50 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

BioOrc napisał:
Pasty nie kupujesz dla 2ch gier. Pastę kupujesz i wymieniasz po to, żeby za 2 miesiące nie lecieć do sklepu po nowy procesor i płytę główną Uśmiechnięty


No dobra, kupie ta paste. Jak ona sie dokladnie nazywala?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
BioOrc
DOOM Headcrab



Dołączył: 14 Maj 2007
Skąd: Napewno z daleka od ciebie

Steam ID: BioOrc
Xfire: bioorc
PostWysłany: Wto Kwi 26, 2011 15:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Idź do sklepu komputerowego, powiedz, że chcesz pastę do procesora, wróć do domu, zdejmij z proca radiator, zetrzyj starą zaschniętą pastę, nałóż nową, dociśnij radiator i zamontuj go wedle instrukcji. I gotowe.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
paladyn300
Świeży Headcrab



Dołączył: 10 Lis 2010




PostWysłany: Wto Kwi 26, 2011 15:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Taka pasta moze byc?

http://allegro.pl/aab-cooling-tg2-rewelacyjna-pasta-termoprzewodzaca-i1564489602.html
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
BioOrc
DOOM Headcrab



Dołączył: 14 Maj 2007
Skąd: Napewno z daleka od ciebie

Steam ID: BioOrc
Xfire: bioorc
PostWysłany: Wto Kwi 26, 2011 15:51 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Może być.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematTen temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)