Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Problem początkującego filmowca w GModzie :P Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Hajcik
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 30 Maj 2010
Skąd: Łeba

Steam ID: haaajcik

PostWysłany: Wto Sty 04, 2011 23:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Korzystałem z różnych źródeł, nic mi się nie udaje nakręcić za pomocą kamery Gmoda, bo nie wiem jak, nakrece cos, klikam Z i wszystko dupne. Chcę trochę porad bo chciałbym ponagrywać filmiki z gmoda a nie tylko robic screeny bo to nudne!

gdybyscie sadzili ze gmod ns to nie prawda, wczoraj go kupilem ;p

_________________
Życie jest krótkie, więc trzeba korzystać... zainstaluj Steama, i korzystaj...

Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Klepczar
Młody Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 06 Gru 2010
Skąd: Z frontu

Steam ID: Klepacz
Xfire: Jurny jasztrzombek!
PostWysłany: Wto Sty 04, 2011 23:26 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hajcik napisał:
Gdybyscie sadzili ze gmod ns to nie prawda, wczoraj go kupilem ;p

To na wszelki wypadek daj link do profilu Bardzo szczęśliwy

_________________
Nie będę się chwalił moim zerowym wynikiem na steamie. Gram w Minecrafta, więc cicho Język
Me growe wojaże
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autora
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Wto Sty 04, 2011 23:28 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hajcik napisał:
nakrece cos, klikam Z i wszystko dupne.

Domyślnie pod Z jest undo.
Animacja-Henrys Animation Tool.
Ruch kamery-Catmull Rom+fix
Nagrywanie filmu-twój wybór.
Up:Hmm, może spójrz na jego SYGNATURĘ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Hajcik
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 30 Maj 2010
Skąd: Łeba

Steam ID: haaajcik

PostWysłany: Sro Sty 05, 2011 15:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

http://steamcommunity.com/id/haaajcik

łyso?

a ogladam sobie teraz filmiki z tym narzedziem Henry i lol, przydatne trochę, ale się jeszcze zastanowię, a tylko tą kamerą co w grze jest? jak kliknac zeby wlaczyc nagrywanie i wylaczyc?

_________________
Życie jest krótkie, więc trzeba korzystać... zainstaluj Steama, i korzystaj...

Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Dumb4ss
Stary Headcrab



Dołączył: 20 Sty 2008
Skąd: Gdańsk


Xfire: fokker1337
PostWysłany: Sro Sty 05, 2011 16:00 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Do kręcenia filmów w Gmodzie jakiś programik zewnętrzny. Fraps jak zdobędziesz oryginał, a tak to nagrywarka wbudowana w XFire jest git.

_________________
Image

SzasZ napisał:
kolejny zadowolony klient (ja). polecam mixona wysyła świetne odbyty ;].
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
GrejnoM
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 01 Sty 2009




PostWysłany: Sro Sty 05, 2011 16:17 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Można jeszcze używać source recordera - w konsoli wpisujesz "record nazwafilmu", do skończenia nagrywania "stop" i potem możesz to już wyrenderować innymi komendami, których nie pamiętam. Ale od czego jest developer wiki. Niestety po angielsku, ale w internecie tutoriali jest mnóstwo, sam powinieneś coś znaleźć.

_________________
Silence is golden. Words are vibrations. Thoughts are magic.

Welcome to Night Vale.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Hajcik
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 30 Maj 2010
Skąd: Łeba

Steam ID: haaajcik

PostWysłany: Sro Sty 05, 2011 22:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

a ten source rekorder to bedzie widac bronie? ;/ bo ja chce bez Język

_________________
Życie jest krótkie, więc trzeba korzystać... zainstaluj Steama, i korzystaj...

Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sro Sty 05, 2011 22:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Source nagrywa wszystko, nie pamiętam w jakim addonie (może RagMod czy inny WobbleMan) była możliwość gaszenia widoku broni świata jak i widoku, prócz tego na gmod.org aż roi się od "Machinima Sweps".
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Klepczar
Młody Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 06 Gru 2010
Skąd: Z frontu

Steam ID: Klepacz
Xfire: Jurny jasztrzombek!
PostWysłany: Sro Sty 05, 2011 23:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

W konsoli wklep te komendy.
Do ukrywania broni i dłoni - r_drawviewmodel 0
Do ukrywania huda - cl_drawhud 0

Oczywiście przedtem musisz wklepać sv_cheats 1

@down
Rzeczywiście Język Mój błąd.

_________________
Nie będę się chwalił moim zerowym wynikiem na steamie. Gram w Minecrafta, więc cicho Język
Me growe wojaże

Ostatnio zmieniony przez Klepczar dnia Sro Sty 05, 2011 23:30, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autora
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Sro Sty 05, 2011 23:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Klepczar napisał:
W konsoli wklep te komendy.
Do ukrywania broni i dłoni - r_drawviewmodels 0
Do ukrywania huda - hud_draw 0

Chyba r_drawviewmodel 0 i cl_drawhud 0. Język
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Dumb4ss
Stary Headcrab



Dołączył: 20 Sty 2008
Skąd: Gdańsk


Xfire: fokker1337
PostWysłany: Sro Sty 05, 2011 23:32 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Source Recorder to też "wyższa" szkoła jazdy, bo myk polega na nagraniu czegoś Source Recorderem, następnie odpalamy to w grze i dopiero to nagrywamy programikiem zewnętrznym. Wtedy nie musimy się martwić o dupne framerate.


Ale dla początkującego filmowca starczy bezpośrednie nagrywanie. Zazwyczaj.

_________________
Image

SzasZ napisał:
kolejny zadowolony klient (ja). polecam mixona wysyła świetne odbyty ;].
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Czw Sty 06, 2011 15:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Może ten temat coś pomoże.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Hajcik
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 30 Maj 2010
Skąd: Łeba

Steam ID: haaajcik

PostWysłany: Czw Sty 06, 2011 16:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

dzięki za te komendy z tym chowaniem broni, lecz mam pytanko. jak wlaczam tą kamerę która jest podana w grze to nie nagrywa, czemu? co trzeba kliknąć zeby filmik zachować? bo jak chcę ruszać postacią w inne pozycje to LPM + E nie wystarczy. musi byc jakis przycisk xd

_________________
Życie jest krótkie, więc trzeba korzystać... zainstaluj Steama, i korzystaj...

Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Czw Sty 06, 2011 19:34 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ponieważ broń o nazwie CAMERA jak i narzędzie NIE MAJĄ opcji nagrywania...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)