Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Left 4 dead 2 problem - ENGINE ERROR Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Ray
Świeży Headcrab



Dołączył: 06 Sie 2010




PostWysłany: Pią Sie 06, 2010 14:46 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam pewien problem z Left 4 Dead 2. Mianowicie, gdy gra zostaje uruchomiona, widzę intro, a po chwili zostaję "wywalony" do pulpitu z takim oto komunikatem: Image

Dodam, że mam wersję oryginalną zakupioną wczoraj. Próbowałem już defragmentacji oraz reinstalacji, jednak i to nie pomogło.

Proszę o pomoc!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Jurij
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 23 Cze 2008
Skąd: C:\users\JurijPietrowicz



PostWysłany: Pią Sie 06, 2010 15:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Komunikat brzmi. "Steam nie jest uruchomiony. Musisz uruchomić Steam, żeby uruchomić grę."
Jesteś pewny, że masz włączony Steam ? Bo już kiedyś kolega próbował uruchomić grę klikajac hl2.exe Język
I podaj swoje steam id.<------ : D Ciekawe co powie
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Ray
Świeży Headcrab



Dołączył: 06 Sie 2010




PostWysłany: Pią Sie 06, 2010 16:06 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Oczywiście wiem, cóż ten komunikat oznacza ;p
Grę uruchamiałem różnymi sposobami (przez steam, skrótem na pulpicie, ale zawsze to samo)

Mój steam id to: STEAM_0:0:19286606
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
PunkTadeusz
Młody Headcrab



Dołączył: 23 Sie 2009




PostWysłany: Pią Sie 06, 2010 17:08 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sprawdź w menadżerze zadań czy w ogóle się uruchamia. (Ctrl+Alt+Delete)

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Ray
Świeży Headcrab



Dołączył: 06 Sie 2010




PostWysłany: Pią Sie 06, 2010 17:28 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sprawdziłem i wszystko jest tam w porządku [ w sensie - uruchomione] (w procesach: steam.exe, w usługach: steam client service)
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pią Sie 06, 2010 22:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Korzystasz z bety?

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
DantePL
Młody Headcrab



Dołączył: 29 Maj 2007
Skąd: z Rzeszowa

Steam ID: }Dante{

PostWysłany: Sob Sie 07, 2010 00:41 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Domyślam się, że nie masz żadnej innej gry od Valve na Steam'ie, bo inaczej powiedziałbyś, że tamte działają albo walą ten sam błąd. A szkoda, bo mielibyśmy jakieś porównanie. Czy Firewall nie blokuje Steama w jakiś dziwaczny sposób? Dziwaczny, bo gdyby blokował normalnie to nie łączyłby się z netem, a wygląda na to, że wyłącza się po włączeniu gry. A może blokuje left4dead2.exe?

Próbowałeś reinstalacji ale rozumiem, że Steam i L4D2. Jest tu użytkownik, który na każdy problem podawał rozwiązanie w postaci formata. Może warto by zrobić obraz partycji jeśli obecny system, poza l4d2 oczywiście, nie daje w kość i zainstalować nowego Windowsa, od nowa steam i l4d2 i może się uda. A nawet jeśli nie to w 10 minut przywrócisz poprzedni system.

No i fundamentalna sprawa - czy komp ma prawo podołać temu tytułowi? Chociaż okienko komunikatu wygląda na vistę lub 7 więc zapewne pociągnie.

Ewentualnie odpal grę z dopiskiem -novid by nie odtwarzało intra. Jeśli nie wiesz jak, to w bibliotece klikasz we właściwości gry i w 'parametry startowe' czy jakoś tak wpisujesz -novid.

Ściąg Peggle jakieś i zobacz czy działa - nie mam już żadnego pomysłu.

_________________
Tread softly because you tread on my dreams.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Ridzu
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Lis 2008
Skąd: Birmingham

Steam ID: Rhidge

PostWysłany: Sob Sie 07, 2010 08:10 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jeszcze możesz zassać Alien Swarm ( Pełna free gierka ) , HL2 Deadmatch i HL2 Lost Coast ;]

DantePL napisał:
Ewentualnie odpal grę z dopiskiem -novid by nie odtwarzało intra. Jeśli nie wiesz jak, to w bibliotece klikasz we właściwości gry i w 'parametry startowe' czy jakoś tak wpisujesz -novid.


Nie wiem czy jego problem ma mieć coś wspólnego z intrem w grze. Jego błąd wskazuje jednoznacznie że gra wymaga uruchomionego steam, czasami też mi takie coś się pojawia ale pomaga na to zwykły restart. Jeżeli nie pomaga reinstalka steama jak i gry no to rzeczywiście pozostaje przeinstalowanie windowsa na nowo.

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu GaduMSN Messenger
DantePL
Młody Headcrab



Dołączył: 29 Maj 2007
Skąd: z Rzeszowa

Steam ID: }Dante{

PostWysłany: Sob Sie 07, 2010 10:32 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kilka, co prawda starszych, gier zaczęło mi działać właśnie dlatego, że albo nie pomijałem intro Esc lub czymś innym, usuwałem jego plik lub stosowałem jakieś komendy. Co prawda wszystko wskazuje, że błąd jest innej natury ale tonący brzytwy się chwyta Uśmiechnięty

_________________
Tread softly because you tread on my dreams.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Jurij
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 23 Cze 2008
Skąd: C:\users\JurijPietrowicz



PostWysłany: Sob Sie 07, 2010 11:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

:O Głupie pytanie. Uruchamiasz steam w trybie online ? Czy offline ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sob Sie 07, 2010 11:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Lepiej powiedz czy korzystasz z bety, też miałem takie odpały z każdą grą gdy korzystałem z bety.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
zwieracz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 25 Lis 2008


Steam ID: Pan Zwieracz
Xfire: srajer
PostWysłany: Sob Sie 07, 2010 11:22 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Z bety czego? Steama? nie ma już czegoś takiego jak beta.

_________________
Image
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sob Sie 07, 2010 11:46 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

zwieracz napisał:
Z bety czego? Steama? nie ma już czegoś takiego jak beta.


Testy beta, masz w ustawieniach możliwość uczestniczenia w nich...

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Ray
Świeży Headcrab



Dołączył: 06 Sie 2010




PostWysłany: Sob Sie 07, 2010 12:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Z żadnych wersji beta nie korzystam (a przynajmniej wydaje mi się, że nie...no bo jak? kupiłem betę w sklepie?). Grę odpalałem i w wersji offline i online - ciągle to samo.
Spróbuję jeszcze jednej metody, kiedy ją skończę - napiszę o wynikach.

@down
nie, nie biorę udziału w becie


Ostatnio zmieniony przez Ray dnia Sob Sie 07, 2010 12:35, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sob Sie 07, 2010 12:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ray napisał:
Z żadnych wersji beta nie korzystam (a przynajmniej wydaje mi się, że nie...no bo jak? kupiłem betę w sklepie?). Grę odpalałem i w wersji offline i online - ciągle to samo.
Spróbuję jeszcze jednej metody, kiedy ją skończę - napiszę o wynikach.


Mówię o becie steama, wejdź w Steam>Opcje i sprawdź czy bierzesz udział w testach beta.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Ridzu
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Lis 2008
Skąd: Birmingham

Steam ID: Rhidge

PostWysłany: Sob Sie 07, 2010 14:06 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Skoro nie bierze udziałów w testach beta to niech spróbuje. Znajomy z steamfriends miał problem z odpałem gier orange box, gdy wziął udział w becie problem zniknął.

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu GaduMSN Messenger
Ray
Świeży Headcrab



Dołączył: 06 Sie 2010




PostWysłany: Sob Sie 07, 2010 19:51 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zaktualizowałem na wersję beta i nadal to samo.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Ridzu
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Lis 2008
Skąd: Birmingham

Steam ID: Rhidge

PostWysłany: Nie Sie 08, 2010 12:35 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cóż.. napisz do supportu steam może oni ci w czymś pomogą.

https://support.steampowered.com/

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu GaduMSN Messenger
Ray
Świeży Headcrab



Dołączył: 06 Sie 2010




PostWysłany: Czw Sie 12, 2010 08:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No cóż...chyba na razie dam sobie spokój ze steamem [ściągnąłem demo mafi II, to też nie chciało się włączyć - tym razem bez komunikatu]. W każdym bądź razie dzięki za odzew, rady i wasz poświęcony czas : )

@down
tak...ponad to uruchamiałem steama oraz programy jako administrator


Ostatnio zmieniony przez Ray dnia Czw Sie 12, 2010 12:27, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Elektryk
Headcrab pod napięciem



Dołączył: 26 Sty 2009
Skąd: Świętochłowice

Steam ID: elektryk91
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie tak każe!
PostWysłany: Czw Sie 12, 2010 10:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czy Twoje konto na komputerze ma prawa admina?

_________________
Chcesz być zawsze na bieżąco z wiadomościami o Valve?
http://www.facebook.com/encyklopediaborealis
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)