Autor |
Wiadomość |
Ray
Świeży Headcrab
|
Mam pewien problem z Left 4 Dead 2. Mianowicie, gdy gra zostaje uruchomiona, widzę intro, a po chwili zostaję "wywalony" do pulpitu z takim oto komunikatem:
Dodam, że mam wersję oryginalną zakupioną wczoraj. Próbowałem już defragmentacji oraz reinstalacji, jednak i to nie pomogło.
Proszę o pomoc! |
|
|
  |
 |
Jurij
Dojrzały Headcrab

|
Komunikat brzmi. "Steam nie jest uruchomiony. Musisz uruchomić Steam, żeby uruchomić grę."
Jesteś pewny, że masz włączony Steam ? Bo już kiedyś kolega próbował uruchomić grę klikajac hl2.exe
I podaj swoje steam id.<------ : D Ciekawe co powie |
|
|
   |
 |
Ray
Świeży Headcrab
|
Oczywiście wiem, cóż ten komunikat oznacza ;p
Grę uruchamiałem różnymi sposobami (przez steam, skrótem na pulpicie, ale zawsze to samo)
Mój steam id to: STEAM_0:0:19286606 |
|
|
  |
 |
PunkTadeusz
Młody Headcrab
|
Sprawdź w menadżerze zadań czy w ogóle się uruchamia. (Ctrl+Alt+Delete) |
 |
Ray
Świeży Headcrab
|
Sprawdziłem i wszystko jest tam w porządku [ w sensie - uruchomione] (w procesach: steam.exe, w usługach: steam client service) |
|
|
  |
 |
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4

|
Korzystasz z bety? |
|
  |
 |
DantePL
Młody Headcrab

Steam ID: }Dante{
|
Domyślam się, że nie masz żadnej innej gry od Valve na Steam'ie, bo inaczej powiedziałbyś, że tamte działają albo walą ten sam błąd. A szkoda, bo mielibyśmy jakieś porównanie. Czy Firewall nie blokuje Steama w jakiś dziwaczny sposób? Dziwaczny, bo gdyby blokował normalnie to nie łączyłby się z netem, a wygląda na to, że wyłącza się po włączeniu gry. A może blokuje left4dead2.exe?
Próbowałeś reinstalacji ale rozumiem, że Steam i L4D2. Jest tu użytkownik, który na każdy problem podawał rozwiązanie w postaci formata. Może warto by zrobić obraz partycji jeśli obecny system, poza l4d2 oczywiście, nie daje w kość i zainstalować nowego Windowsa, od nowa steam i l4d2 i może się uda. A nawet jeśli nie to w 10 minut przywrócisz poprzedni system.
No i fundamentalna sprawa - czy komp ma prawo podołać temu tytułowi? Chociaż okienko komunikatu wygląda na vistę lub 7 więc zapewne pociągnie.
Ewentualnie odpal grę z dopiskiem -novid by nie odtwarzało intra. Jeśli nie wiesz jak, to w bibliotece klikasz we właściwości gry i w 'parametry startowe' czy jakoś tak wpisujesz -novid.
Ściąg Peggle jakieś i zobacz czy działa - nie mam już żadnego pomysłu. |
_________________ Tread softly because you tread on my dreams. |
|
  |
 |
Ridzu
Stary Headcrab

Steam ID: Rhidge
|
Jeszcze możesz zassać Alien Swarm ( Pełna free gierka ) , HL2 Deadmatch i HL2 Lost Coast ;]
DantePL napisał: |
Ewentualnie odpal grę z dopiskiem -novid by nie odtwarzało intra. Jeśli nie wiesz jak, to w bibliotece klikasz we właściwości gry i w 'parametry startowe' czy jakoś tak wpisujesz -novid. |
Nie wiem czy jego problem ma mieć coś wspólnego z intrem w grze. Jego błąd wskazuje jednoznacznie że gra wymaga uruchomionego steam, czasami też mi takie coś się pojawia ale pomaga na to zwykły restart. Jeżeli nie pomaga reinstalka steama jak i gry no to rzeczywiście pozostaje przeinstalowanie windowsa na nowo. |
 |
DantePL
Młody Headcrab

Steam ID: }Dante{
|
Kilka, co prawda starszych, gier zaczęło mi działać właśnie dlatego, że albo nie pomijałem intro Esc lub czymś innym, usuwałem jego plik lub stosowałem jakieś komendy. Co prawda wszystko wskazuje, że błąd jest innej natury ale tonący brzytwy się chwyta  |
_________________ Tread softly because you tread on my dreams. |
|
  |
 |
Jurij
Dojrzały Headcrab

|
:O Głupie pytanie. Uruchamiasz steam w trybie online ? Czy offline ? |
|
|
   |
 |
Kriss
Headcrab wyjadacz

|
Lepiej powiedz czy korzystasz z bety, też miałem takie odpały z każdą grą gdy korzystałem z bety. |
|
  |
 |
zwieracz
Headcrab wyjadacz

Steam ID: Pan Zwieracz
Xfire: srajer
|
Z bety czego? Steama? nie ma już czegoś takiego jak beta. |
 |
Kriss
Headcrab wyjadacz

|
zwieracz napisał: |
Z bety czego? Steama? nie ma już czegoś takiego jak beta. |
Testy beta, masz w ustawieniach możliwość uczestniczenia w nich... |
|
  |
 |
Ray
Świeży Headcrab
|
Z żadnych wersji beta nie korzystam (a przynajmniej wydaje mi się, że nie...no bo jak? kupiłem betę w sklepie?). Grę odpalałem i w wersji offline i online - ciągle to samo.
Spróbuję jeszcze jednej metody, kiedy ją skończę - napiszę o wynikach.
@down
nie, nie biorę udziału w becie |
Ostatnio zmieniony przez Ray dnia Sob Sie 07, 2010 12:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
  |
 |
Kriss
Headcrab wyjadacz

|
Ray napisał: |
Z żadnych wersji beta nie korzystam (a przynajmniej wydaje mi się, że nie...no bo jak? kupiłem betę w sklepie?). Grę odpalałem i w wersji offline i online - ciągle to samo.
Spróbuję jeszcze jednej metody, kiedy ją skończę - napiszę o wynikach. |
Mówię o becie steama, wejdź w Steam>Opcje i sprawdź czy bierzesz udział w testach beta. |
|
  |
 |
Ridzu
Stary Headcrab

|
Skoro nie bierze udziałów w testach beta to niech spróbuje. Znajomy z steamfriends miał problem z odpałem gier orange box, gdy wziął udział w becie problem zniknął. |
 |
Ray
Świeży Headcrab
|
Zaktualizowałem na wersję beta i nadal to samo. |
|
|
  |
 |
Ridzu
Stary Headcrab

|
|
    |
 |
Ray
Świeży Headcrab
|
No cóż...chyba na razie dam sobie spokój ze steamem [ściągnąłem demo mafi II, to też nie chciało się włączyć - tym razem bez komunikatu]. W każdym bądź razie dzięki za odzew, rady i wasz poświęcony czas : )
@down
tak...ponad to uruchamiałem steama oraz programy jako administrator |
Ostatnio zmieniony przez Ray dnia Czw Sie 12, 2010 12:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
  |
 |
Elektryk
Headcrab pod napięciem

Steam ID: elektryk91
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie tak każe!
|
|
    |
 |
|