Autor |
Wiadomość |
el_neco
Młody Headcrab
Ostrzeżenia: 3
|
Pasowałoby żeby .qam przeczesał ftp pod względem wirów i innych takich.
Cytat: |
Ostrzeżenie: Odwiedzenie tej witryny może spowodować uszkodzenie komputera.
Witryna www.forum.headcrab.pl zawiera elementy z witryny southernghostresearch.com zawierającej złośliwe oprogramowanie, które może uszkodzić komputer lub w inny sposób działać bez zgody użytkownika. Samo odwiedzenie witryny, w której przechowywane jest złośliwe oprogramowanie, może spowodować zainfekowanie komputera.
Więcej informacji na temat problemów występujących we wskazanych elementach znajduje się na stronie Strona diagnostyczna Safe Browsing dla domeny southernghostresearch.com.
Więcej informacji na temat ochrony przed szkodliwym oprogramowaniem w internecie.
Rozumiem, że odwiedzenie tej witryny może spowodować uszkodzenie komputera. |
Żeby tu wejść musiałem zgodzić się na wysłanie w kosmos :/ |
|
|
  |
 |
cytrynowy
Acid Headcrab

Steam ID: lemon_csw
|
U mnie tyż coś takiego wyskoczyło. |
_________________ "Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości"
Staram się pisać poprawnie po polsku. |
|
    |
 |
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4

|
U mnie czysto. |
|
  |
 |
Knight
Stary Headcrab

Steam ID: Knight5002
|
Dobrze, że w porę zobaczyłem ten temat, gdyż też już o tym samym chciałem pisać. Mam nadzieję, że to tylko fałszywy alarm. |
 |
el_neco
Młody Headcrab
|
też mam taką nadzieję - jednak sprawdzenie przez głównego administratora co może być nie tak przyda się^^ |
|
|
  |
 |
kłam
Gonarch
|
Na 99% fałszywy alarm - kod reklamy jest kiepski Prześle do adaction |
|
|
   |
 |
Fr0styyy.
Bad Company 2 Headcrab

Steam ID: marco562
|
Też mi takie coś wyskoczyło, co ciekawe nie mam AV . Chrome ma jakiegoś AV? |
 |
Darth ReX
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 1
Steam ID: radeon26
Xfire: darthrex2
|
Niezłego zonka miałem, gdy zainstalowałem Chrome'a wczoraj i wchodząc na stronę zobaczyłem ów komunikat. Nie jest on groźny, ale przeszkadza o tyle, że wyskakuje przy każdym wejściu na stronę, co nie jest fajne, gdy ktoś - tak jak ja - skacze po kartach. |
|
|
   |
 |
'BPC'
Stary Headcrab
|
ja mam chrome, F-Secure i żaden komunikat mi nie wyskakuje. Może to wina waszego antywirusa? |
|
|
  |
 |
Darth ReX
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 1
Steam ID: radeon26
Xfire: darthrex2
|
Ale to nie zależy od antywirusa, po prostu strona jakaś tam, z której ponoć wyświetlane są tu elementy jest na czarnej liście stron internetowych, stąd całe halo. |
|
|
   |
 |
Smiđur
Headcrab wyjadacz
|
Hhmm. Mój avast ciągle płacze i widzi szkodliwe oprogramowanie...  |
|
|
  |
 |
cytrynowy
Acid Headcrab

Steam ID: lemon_csw
|
avast napisał: |
Sign of "HTML:Script-inf" has been found in "http://ads.adveraction.pl/other/skrypty/toplayer/js" file. |
O, tak dla dokładności i potomności. |
_________________ "Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości"
Staram się pisać poprawnie po polsku. |
|
    |
 |
Kriss
Headcrab wyjadacz

|
Alarmuję, u mnie wirus w tym samym pliku (HEUR.Trojan.Script.Generic) (a ja myślałem że to w firefoxie problem...). |
|
  |
 |
bLiNd
Ślepy headcrab

Steam ID: blindvampire
|
Cóż, u mnie przy programie antywirusowym Avast wyskakuje jakiś komunikat z wirusem. Pewnie chodzi chodzi o ten sam "fałszywy alarm". Na razie jednak dość skutecznie wkurza. Napiszcie jak problem zostanie rozwiązany, bo na razie dla mnie jedynym rozwiązaniem jest zablokowanie reklam na forum. |
_________________ Powered by Debian GNU/Linux. |
|
    |
 |
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2

|
bLiNd napisał: |
Cóż, u mnie przy programie antywirusowym Avast wyskakuje jakiś komunikat z wirusem. Pewnie chodzi chodzi o ten sam "fałszywy alarm". Na razie jednak dość skutecznie wkurza. Napiszcie jak problem zostanie rozwiązany, bo na razie dla mnie jedynym rozwiązaniem jest zablokowanie reklam na forum. |
Ja używam AdBlock Plus do FF i nic mi nigdy nie wyskoczyło
A swoją drogą w Avascie nie ma czegoś takiego jak "nie powiadamiaj następnym razem" lub "zgłoś fałszywy alarm". Coś takiego było mi się zdaje, nie? |
|
|
  |
 |
bLiNd
Ślepy headcrab

Steam ID: blindvampire
|
Niestety nigdzie takiego czegoś nie zauważyłem, więc do czasu rozwiązania problemu, też będę blokować reklamy, bo czytać forum się nie da.  |
_________________ Powered by Debian GNU/Linux. |
|
    |
 |
Kriss
Headcrab wyjadacz

|
Zablokowany NoScriptem i nie ma problemów. |
|
  |
 |
el_neco
Młody Headcrab
|
u mnie chrome + adblock (bez konfiguracji) wyeliminował WSZYSTKIE reklamy ze stron, jednak tutaj na forum najpierw odpala reklame analizuje ją i wywala komunikat^^ |
|
|
  |
 |
Karl0ss
Świeży Headcrab

Steam ID: 0:1:11108308
Xfire: k4rl0ss
|
Od paru dni headcrab (i stronka i forum) uwielbia mi 'wywalac' przegladarki (sprawdzane na operze i FF, opere o wiele czesciej ;o).
[fanboyoperymode]Opera praktycznie nigdy nie crashuje (zresztą, pewnie ff też), więc sądze, że to po stronie headcraba[/fanboyoperymode] |
|
|
   |
 |
Firm
Headcrab wyjadacz

Steam ID: 18Firm18
|
Karl0ss u mnie to samo, myślałem że to spowodowane instalacją "nowszego" firefoxa, a na chromie mnie jeszcze w ogóle nie wykopało. |
|
|
   |
 |
|