Autor |
Wiadomość |
Magpie
Gonarch
|
Nie wiem jak Was, ale mnie wkurzają do imentu. Rozumiem, że z czegoś trzeba utrzymać serwis i w ogóle, ale na litość boską niech to nie będą takie reklamy, które sprawiają, że forum ładuje się 10 minut, albo w ogóle uniemożliwiają jego poprawne działanie, jak ten cały game-advertising-online.com, przez który pod Operą strona w ogóle mi się nie otwierała.
Wiem, że są różne blokujące pluginy do przeglądarek, ale chodzi o sam fakt, że reklamy, którymi jest zapchane forum utrudniają jego funkcjonowanie. No chyba, że Wy nie macie takiego problemu i Was to nie wkurza. |
|
|
  |
 |
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4

|
Ja tego problemu nie mam, Firefox + AdBlock+, parę ruchów i reklamy nie ma. (Uwaga! Fanboy Firefox'a niedaleko.) |
|
  |
 |
Buhen
Meet the Headcrab
Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze
|
Ja tam opery użwam i mi nie przeszkadzają (chociaż faktycznie miałem ten sam problem co ty Luise, ale się naprawiło), niech sobie będą. |
|
|
    |
 |
AwM
Fast headcrab
Steam ID: awm591
Xfire: awm505
|
Nie mam żadnego Adblocka, używam firefoxa i w żaden sposób reklamy mi nie przeszkadzają. Pojawiają się tylko co jakiś czas, a jeśli już to bawią mnie te smutne postacie z gier ;P |
|
|
    |
 |
bLiNd
Ślepy headcrab

Steam ID: blindvampire
|
Nawet tych reklam nie zauważyłem bo... kiedyś ich nie było, a już wtedy korzystałem z adblocka. Nie wiedziałem, że w międzyczasie zostały wprowadzone... |
_________________ Powered by Debian GNU/Linux. |
|
    |
 |
Migu
Młody Headcrab
Ostrzeżenia: 1

|
|
  |
 |
Dav
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 2
|
Ja nie mam żadnego adblocka (FireFox) i żadnych reklam nie widzę. Na głównej tylko skaczą mi, ale na forum raz na jakiś czas jakiś banner. |
|
|
   |
 |
'BPC'
Stary Headcrab
|
google chrome najwyraźniej samo załatwia sprawę. W życiu nie widziałem tu żadnych reklam, strona ładuje się w trymiga. |
|
|
  |
 |
Lagger
Młody Headcrab

Steam ID: the_animal_b
|
Potwierdzam. Mam chrome'a i nie widzę żadnych reklam, a o każdym pop upie jestem informowany i pytany czy go zablokować. |
_________________ anonim127 | Gmodziarze.pl: ban to upomnienie
anonim127 | Gmodziarze.pl: albo jak się uzbiera
anonim127 | Gmodziarze.pl: ban
Z serii to ma sens |
|
    |
 |
Debosy
Headcrab ALL in one

|
Kurde coś się naszemu forum posrało i teraz pół forum jest jednym wielkim linkiem , co nie klikne gdzies tak do połowy strony to mnie przenosi na strone z reklamą. |
_________________ www.samochodyswiata.pl
www.gtasite.pl |
|
   |
 |
kłam
Gonarch
|
Każdy banner zazwyczaj ustawiony jest na 2-3 emisje, później znika, więc nie powinno to być AŻ tak uciążliwe. Nawet z tymi reklamami muszę dopłacać do tego "interesu" dlatego żadnych zmian nie przewiduję. Chyba, że ktoś z Was zacznie płacić mi pensję... no właśnie.
PS. Co do "jednego wielkiego linku" - któryś z reklamodawców emitował źle przygotowaną reklamę. Problem zgłoszony - pomaga refreash strony. |
|
|
   |
 |
Lesiu
Stary Headcrab

Steam ID: lesiulodz
Xfire: lesiulodz
|
Opera też bardzo ładnie i skutecznie eliminuje ten problem Wogóle nie zauwazyłem żeby były jakieś reklamy. |
 |
'BPC'
Stary Headcrab
|
nie chwalmy tak chrome'a bo zaraz wparuje tu jeden ze sponsorów i się poskarży, że równie dobrze tą reklamę mógłby sobie na tyłku wytatuować  |
|
|
  |
 |
kłam
Gonarch
|
Tak, ew. ja mogę wparować, bo to ja jestem defacto sponsorem strony. Wszystkie adblockery zaniżają teoretyczną ilość emisji przez co podsumowania kampani często wyglądają śmiesznie lub żałośnie. Tyle w temacie "zniknięcia" reklam.  |
|
|
   |
 |
Magpie
Gonarch
|
.qam, żeby nie było, że się czepiam nie wiadomo czego: nie przeszkadza mi sam fakt istnienia reklam, chodzi mi tylko o to, żeby nie utrudniały one normalnego korzystania ze strony.  |
|
|
  |
 |
kłam
Gonarch
|
Ciężko jest wszystkim dogodzić. Reklamy są przykrą (lub nie) koniecznością. Mnie z pośrednikiem łączy umowa z której się wywiązuję - nie mogę zmienić formatu lub "chować" reklam. Z resztą, po co miałbym zmniejszać ew. zyski dla strony? |
|
|
   |
 |
bLiNd
Ślepy headcrab

|
To teraz niech ktoś mi jeszcze powie, czy teraz te reklamy są czy ich nie ma, bo wyłączyłem adblocka na forum i prócz lekkiego spowolnienia to nie widzę różnicy... oO |
|
    |
 |
kłam
Gonarch
|
Napisałem o tym wyżej - większość bannerów jest emitowana 2-3 razy na użytkownika. Na dobrą sprawę wystarczy przejrzeć trzy tematy i po bólu. |
|
|
   |
 |
Dav
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 2
|
Hm co jak co, ale to już chyba przesada...
 |
|
|
   |
 |
bLiNd
Ślepy headcrab

|
Hahaha, miałem to samo na myśli, gdy zobaczyłem to u siebie. Sam też zrobiłem screena.
Po chwili jednak okazało się, że jest to takie "jednorazowe" i w sumie nie ma po co robić szumu. Gorzej jakby taka reklama była na stałe.  |
|
    |
 |
|