Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Service Pack 1 Problem Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Debosy
Headcrab ALL in one



Dołączył: 23 Maj 2007
Skąd: Kraków



PostWysłany: Wto Gru 09, 2008 22:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam duzy problem z instalacją service pack'a 1. Mimo usilnych prob nie chce on sie zainstalować.
Za każdym raem instalacja kończy się błędem.
Instalowałem z Windows Update , a także z pliku instalacyjnego pobranego ze strony microsoftu.
Nie jest w stanie zainstalowac sie z zadnego zrodla.
Windows JEST ORYGINALNY z ORYGINALNYM kluczem.


Od razu mowie reinstalacja systemu operacyjnego nie wchodzi w grę.

_________________
www.samochodyswiata.pl
www.gtasite.pl
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Valkyrie
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 02 Mar 2008
Skąd: Sopot

Steam ID: Valkyrie_pl
Xfire: valkyriepl
PostWysłany: Wto Gru 09, 2008 23:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hmm... A nie da się zainstalować systemu na system? Tak jakby nadpisać pliki. Naprawa, itd. Coś o tym słyszałem. No i ustawienia + pliki osobiste powinny się zachować (grzecznie Język).

A teraz z innej beczki. Natchnęło mnie tak jakoś... Powiadasz zatem, że masz oryginalny system Windows z oryginalnym kluczem... Cóż, choć przyjęło się tak mówić, to muszę stwierdzić, że ciężko mi nazwać jakikolwiek system Windowsa nieoryginalnym. Klucz owszem może być *nieoryginalny*, ale sam system nie. Przecież nikt nie produkuje podrób Windowsów. Ot instaluje się je z oryginalnych płytek (albo kopii tychże) i wprowadza oryginalny bądź nie klucz. I to sam klucz definiuje oryginalność / nieoryginalność systemu. A mówiąc precyzyjniej jego legalność / nielegalność.

Oczywiście nic nie mam do zastosowanej przez Ciebie terminologii. Ot, chciałem napisać cuś 'mondrego'. Język

_________________
Image
Szedł Jezus przez pole marchwi. Upadł i z marchwi wstał.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Debosy
Headcrab ALL in one



Dołączył: 23 Maj 2007
Skąd: Kraków



PostWysłany: Sro Gru 10, 2008 10:37 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dobra po oczyszczaniu dysku , check dics'u , i troche grzebaniu po rejestrze , reinstalacjach i czyszczeniu historii Windows Update.

W sumie 2 dni roboty.
Service Pack w koncu mi odposcil i sie zainstalował.


Gdybym nie napisal posta tak jak napisalem dostalbym w odpowiedzi:

1) Sformatuj dysk.

albo

2)Czy windows jest oryginalny.
JEstem o tym głęboko przekonany. Gordon z przymrużeniem

_________________
www.samochodyswiata.pl
www.gtasite.pl
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Valkyrie
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 02 Mar 2008
Skąd: Sopot

Steam ID: Valkyrie_pl
Xfire: valkyriepl
PostWysłany: Sro Gru 10, 2008 18:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A tak dostałeś tylko jedną odpowiedź, która w dodatku jest w 2/3 rozważaniem nad istotą oryginalności systemów Windows. Ty to masz szczęście. Bardzo szczęśliwy

_________________
Image
Szedł Jezus przez pole marchwi. Upadł i z marchwi wstał.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Sro Gru 10, 2008 19:11 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wiesz, gdyby tego nie napisał znalazłby w tym temacie post o treście "Pirat?". Bardzo szczęśliwy
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Valkyrie
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 02 Mar 2008
Skąd: Sopot

Steam ID: Valkyrie_pl
Xfire: valkyriepl
PostWysłany: Sro Gru 10, 2008 19:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wystarczy odrobina rozgarnięcia, by wiedzieć, że na piratach nie ma problemów z instalowaniem SP1. Zgadnij skąd wiem. Język No ale mniejsza. Bardzo szczęśliwy

_________________
Image
Szedł Jezus przez pole marchwi. Upadł i z marchwi wstał.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Dolores Haze
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Częstochowa / Kraków

Steam ID: doloreshaze

PostWysłany: Sro Gru 10, 2008 19:31 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Valkyrie napisał:
Cóż, choć przyjęło się tak mówić, to muszę stwierdzić, że ciężko mi nazwać jakikolwiek system Windowsa nieoryginalnym. Klucz owszem może być *nieoryginalny*, ale sam system nie. Przecież nikt nie produkuje podrób Windowsów.


Wiec pirackie gry tez nie istnieja, przeciez nikt nie produkuje gier podobnych do oryginalow Uśmiechnięty a kazda sciagnieta z torrenta gra to "kopia" z oryginalnej plytki Uśmiechnięty Niezla teoria Uśmiechnięty

_________________
It was not impossible to build Rapture at the bottom of the sea, it was impossible to build it anywhere else - Andrew Ryan
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Debosy
Headcrab ALL in one



Dołączył: 23 Maj 2007
Skąd: Kraków



PostWysłany: Sro Gru 10, 2008 22:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Valkyrie napisał:
Wystarczy odrobina rozgarnięcia, by wiedzieć, że na piratach nie ma problemów z instalowaniem SP1.


No powiem ci ze wystarczy miec lekko zasmiecony komputer i czy pirat czy orginal , jestes w dupie.

_________________
www.samochodyswiata.pl
www.gtasite.pl
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Valkyrie
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 02 Mar 2008
Skąd: Sopot

Steam ID: Valkyrie_pl
Xfire: valkyriepl
PostWysłany: Sro Gru 10, 2008 23:10 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Akurat mi system bezawaryjnie hula od lat kilku i to bez reinstalki. Język Widać nie potrafię aż tak naśmiecić, by skopać Windę...

Co do tych gier. To kwestia zastosowanej terminologii. Każda taka zainstalowana gra jest oryginalna, ale zarazem nielegalna. Jest wszak różnica między nieoryginalną kopią, a nielegalną kopią. Oczywiście wszystkie moje przemowy blakną w obliczu przyzwyczajeń (którym i ja ulegam) do nazywania gier oryginałami / nieoryginałami. No i zawsze jest kwestia CD-Key'a. W sumie powinniśmy teraz mówić DVD-Key, by być zgodni z rzeczywistością. Język A potem będzie BluRay-Key. xD

Trochę na temat będzie też dzisiejsze wtrącenie naszego nauczyciela od UTK. Mianowicie zauważył, że jeśli przedmiot ma nazwę od zastosowania, to schodami powinno się tylko schodzić. A gdzie są wchody? Wtf? Bardzo szczęśliwy Jakiś filozof (Konfucjusz?) mówił "Przywróćmy słowom ich pierwotne znaczenie.", czy jakoś tak.

_________________
Image
Szedł Jezus przez pole marchwi. Upadł i z marchwi wstał.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Tytanowy Janusz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 11 Cze 2007




PostWysłany: Czw Gru 11, 2008 20:06 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Valkyrie napisał:
Akurat mi system bezawaryjnie hula od lat kilku i to bez reinstalki. Język Widać nie potrafię aż tak naśmiecić, by skopać Windę...

Burdel masz nieziemski, ciągłe problemy i nie masz SP2! Bardzo szczęśliwy
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Valkyrie
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 02 Mar 2008
Skąd: Sopot

Steam ID: Valkyrie_pl
Xfire: valkyriepl
PostWysłany: Czw Gru 11, 2008 21:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No nie mam SP2, ale o jakich problemach mówimy? Instalki? Bywało gorzej. Język Np. mój system uparcie twierdzi, że na HDD zainstalowane są wszystkie części DoW (nie ma żadnej) i zamiast instalatora odpala się deinstalator wywalając błąd. Język

_________________
Image
Szedł Jezus przez pole marchwi. Upadł i z marchwi wstał.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Czw Gru 11, 2008 21:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Valkyrie napisał:
No nie mam SP2, ale o jakich problemach mówimy? Instalki? Bywało gorzej. Język Np. mój system uparcie twierdzi, że na HDD zainstalowane są wszystkie części DoW (nie ma żadnej) i zamiast instalatora odpala się deinstalator wywalając błąd. Język


Nie wiem co to jest DoW ale zobacz w "Dodaj lub usuń programy". Jeśli to tam będzie to wykasuj i powinno być ok ...

Prawdopodobnie fail xD ale ja naprawdę nie wie co to jest DoW ^^
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)