Autor |
Wiadomość |
equ
HATEcrab

|
Ostatnio na forum zle sie dzieje. Niestety niektorym mozna mowic, ze maja czegos nie robic, a ci dalej swoje. Nie liczac juz wszedobylskiego piractwa i trollingu. Proponuje wprowadzic pewne udogodnienia dla moderacji w postaci systemu ostrzezen, ktore po pewnej kumulacji grozilyby banem pernamentnym/czasowym (w zaleznosci od przewinienia) i pewnymi wzmiankami do regulaminu forum. Imho terazniejszy regulamin jest tylko po to, aby byl, wiekszosc uzytkownikow i tak sie do niego nie stosuje.
Wszystkich, ktorzy sa za, prosze o niezwloczne podpisanie sie pod ta "petycja", moze .qam albo osoba, ktorej dalby uprawnienia (gdyby sam nie mial czasu na wprowadzenie, w razie akceptacji pomyslu przez spolecznosc forum) wprowadzi pewne udogodnienia, zeby nie tylko nam, ale takze i moderacji, ktora ma dodatkowa prace przez niski poziom intelektualny pewnych uzytkownikow zylo sie lepiej. |

Ostatnio zmieniony przez equ dnia Nie Paź 04, 2009 16:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
  |
 |
zEB
Uber Metalowy Headcrab
|
+1 x]
Znaczy, podpisać się chciałem. Te posty tylko generują bez sensowny ruch w temacie. |
|
|
  |
 |
Marszal
Stary Headcrab

Steam ID: Marszal_J
|
|
   |
 |
equ
HATEcrab

|
Marszal napisał: |
Popieram tylko może 2 warny a potem ban . |
To, jak i regulamin ustali sie, kiedy petycja zostanie pozytywnie rozpatrzona. |
 |
meJKu
Zombine elite
Ostrzeżenia: 1
|
Stanowczo popieram xD lol wut spam?  |
|
|
  |
 |
Magpie
Gonarch
|
Może tak jak jest na Przemo - trzy osty to ban na parę dni, 6 - absolutny. ;]
Ale się posypią czerwone kreseczki za te wszystkie "ściognołem gmod ale mi niedziała" ... :] |
|
|
  |
 |
AwM
Fast headcrab
Steam ID: awm591
Xfire: awm505
|
Oczywiście popieram.
Dziwne dlaczego zawsze jest problem z banem dla użytkownika. |
|
|
    |
 |
whiteninja931
Świeży Headcrab

Steam ID: whiteninja931
|
Ja też się zgadzam!
Podpis: @xxxxx$xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx> |
|
|
    |
 |
Mixon
Headcrab 4 dead
Ostrzeżenia: 3

Steam ID: http://(sc).com/id/mixon/
|
Popieram.
Widać .qam używa ban'a tylko w ostateczności - jak użytkownik jest na prawdę bólem w tyłku. |
_________________ 🦀🦀🦀 |
|
  |
 |
kłam
Gonarch
|
Hehehe w swoim życiu administratora (a to już parę lat będzie) użyłem bana zdaje się raz czy dwa. Parafrazując powiedzenie kierowców: "Admin tym jest lepszy im mniej używa środków ostatecznego przymusu". Z natury nie unoszę się w takich sytuacjach gniewem czy też osobistymi racjami i uważam osobiście, że takie eleganckie zachowanie przydałoby się polskiegu "angry-neostrada-kid" Internetowi.
Co Wam za przeproszeniem odbiło, że robicie z Headcraba państwo (forum?) policyjne. Zajmijcie się przez chwilę swoimi krabowymi kuperkami bo narazie działa to na zasadzie: "Nowy ukrzyżujmy go a późeniej wróćmy do naszego beztroskiego offtopa w co drugim temacie, Yeah bejbe <klaps>". Chcecie, żeby zrobić Wam z d*py jesień średniowiecza? Zaraz forestowi dam uprawnienia moderatorkie na całe forum i skończy się kółko wzajemnej adoracji .
Tak więc - czekam na rozwój wypadków. Wasze "popieram" wsadźcie sobie w tyłek. Jeśli reforma to ja życzę sobie kilka odczytów na poziomie. |
Ostatnio zmieniony przez kłam dnia Czw Lut 21, 2008 22:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
   |
 |
Calom
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1

Steam ID: calom666
Xfire: calom666
|
Popieram , warny i bany zawsze się przydają nawet gdy samemu się czasami jednego dostanie . |
|
|
    |
 |
Dav
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 2
|
A i ja poprę A w tyłek możesz sobie wsadzić te wszystkie trolki co się porozchodziły w necie hehe ;] O ile mnie pamięć nie myli domagały się niektóre osoby takiego systemu już od maja. Jeśli nie będzie tutaj ostrzeżeń to ludzie będą robili wszystko co kur*a (za przeproszeniem ofc) chcą, bo nie poniosą konsekwencji. To tylko kwestia czasu zanim się to forum zrobi wielkim zbiorem bezsensownych postów... |
|
|
   |
 |
Mixon
Headcrab 4 dead
Ostrzeżenia: 3

Steam ID: http://(sc).com/id/mixon/
|
.qam napisał: |
Chcecie, żeby zrobić Wam z d*py jesień średniowiecza? Zaraz forestowi dam uprawnienia moderatorkie na całe forum i skończy się kółko wzajemnej adoracji .
|
0_0
Przestańcie popierać! Błagam! |
_________________ 🦀🦀🦀 |
|
  |
 |
Getai Daktu
Headcrab wyjadacz

|
.qam napisał: |
Wasze "popieram" wsadźcie sobie w tyłek. Jeśli reforma to ja życzę sobie kilka odczytów na poziomie. |
Hahaha, no więc może zróbmy tak, najpierw należy ustalić limit ostrzeżeń, żeby nie było jałowo załóżmy te sześć. Po tym limicie automatyczny ban, i poodbnie jak na innych forach widziałem jęśli kolega/kolezanka wyrazi skruchę po jakimś czasie wraca na forum, wtedy wystarczy 1 warn i autoperm. Do tego proponuję wstawić też zgłaszanie nieregulaminowych postów przez headcrabów. |
 |
kłam
Gonarch
|
Ale to będzie najlepszy sposób aby pokazać Wam jak działa Wasz system. Osobiście jestem pewien, że gdybym dał Forestowi narzędzie w postaci 3 wanów do bana to po godzinie, może dwóch, pół forum by miała odpoczynek od postowania. Powoli zaczyna mnie złościć zachowanie zarówno Trolli jak i ich przeciwników - dlatego wypadałoby system warnów wpierw wytestować.
Jeśli chodzi o popieranie - napisałem serio, jeśli poparcia składnie i logicznie nie poprzecie ("bo się trolki rozlazły"?) to nie wezmę tego pod uwagę
EDIT:
VooDoo - przywracasz wiarę w headcraby  |
|
|
   |
 |
Dav
Fast headcrab
|
Ałć to mamy podanie z łaski swojej napisać?  |
|
|
   |
 |
equ
HATEcrab

|
.qam, to powiedz mi w takim razie, po kiego traciles czas na pisanie regulaminu, skoro za jego lamanie nie ma zadnych kar?
Po pierwsze nie robimy panstwa policyjnego, ale za dobitne i wielokrotne lamanie regulaminu nalezy sie jakas "nagroda", nie? Po drugie jako spolecznosc jestesmy otwarci na nowych uzytkownikow, pod warunkiem, ze potrafia zachowac przyzwoity poziom. Jezeli ktos nabil sobie miliard postow piszac przykladowe "Popieram" i jego jedynya misja na tym forum jest nabijanie postow, to raczej sie z taka osoba nie bedzie prowadzilo zadnych polemik, nie? Po trzecie odejmiesz moderacji pracy. Prabab nie raz sie skarzyl, ze czasami godzinami siedzi na forum i usuwa bzdurne posty, ktore to cudowne trolle nabijaja przez caly dzien. |

Ostatnio zmieniony przez equ dnia Czw Lut 21, 2008 22:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
  |
 |
Mrocz
Mroczny Headcrab

Steam ID: MrocznyMrocz
Xfire: Xfrajer ssie
|
Nie będe ukrywał, zgadzam się w 90% z equ... to co się dzieje z niektórymi nowymi na headcrabie osobiście mnie irytuje... Jednak warny to nie jest też zbyt dobry pomysł... Dlaczego? Taki użytkownik musi mieć szanse nauczyć się... Powiem wprost sam kiedyś lamiłem na forum mając jakieś 12-13 lat... I co? Nikt mnie tam nie wywalił, obecnie wiem dokłądnie jak powinien się każdy zachować na forum internetowym. Owszem powinien być jakiś system karalny, ale też żeby nie doszło do sytuacji ( której notabene obawia się .qam )* "krzyżowania każdego nowego użytkownika"
* w trakcie pisania tego posta gadałem z nim przez GG... |
 |
kłam
Gonarch
|
Bez łaski może być, ewentualnie z łaską Bożą . Chciałbym abyście na bok udstawili rządzę zabijania i po ludzku przestawili za i przeciw. Tak ciężko jest napisać kilka obiektywnych zdań złożonych? Sprawa wygląda następująco - warny mogą doprowadzić w bardzo szybkim tempie do całkowitej zmiany atmosfery na forum. W moim odczuciu bardzo prawdopodobnym są masowe krzyżowania nowych userów bez dania jakiejkolwiek szansy. Ja osobiście nie chcę aby Headcrab był community które na dzień dobry daje komuś kopa w tyłek Dlatego nie jestem zwolennikiem tego pomysłu. Jeśli już - wolałbym "web 2.0 stajl" system służący do klasyfikacji treści (dajesz plusa dla fajnego i minusa dla gUpiego posta). Włączając w to rankingi tygodniowe na trolla i Złoto szczęko-czułkowego Headcraba. Bez środków reprymendy, bez banów - w miłej, jajcarkiej atmosferze - takiej jaka panowała tu zawsze. Proszę was o ustosunkowanie się do moich postów w tym temacie a nie powtarzanie "popieram". Waszka nie oszukujmy się - jakbyś Ty miał czuwać (najlepiej wraz z forestem) na straży regulaminu - to ja wraz z 90% populacji headcrabów zostalibyśmy zutylizowani Ciut więcej luzu i wyrozumiałości! |
Ostatnio zmieniony przez kłam dnia Czw Lut 21, 2008 22:42, w całości zmieniany 2 razy |
|
   |
 |
Dav
Fast headcrab
|
A to, że dzieci są na tym forum to też za bardzo legalne nie jest Od ilu lat jest dozwolony HL? Od 16? |
|
|
   |
 |
|