Autor |
Wiadomość |
zEB
Uber Metalowy Headcrab
|
No właśnie?
W co ubieramy forum?
Wszelakie propozycje odnośnie kolorów tła (najlepiej podawanych od razu w html, a nie żadne ogólniki typu "buro sraczkowaty" bo ogólną koncepcje mam) do mnie.
Czcionki, rozmiary tabelek, rozmieszczenie guzików, do mnie.
Wszelakie guziki i inne elementy graficzne, do Waszki.
Prosiłbym zostawiać tylko sensowne komentarze, tak żebym mógł sobiei z nich skorzystać przy robieniu stylu  |
|
|
  |
 |
Gordon Commodore
Fast headcrab

|
Może coś ala Combat Theme z Xfire? Kolor można trochę zmienić. Np. taki buro sraczkowaty jaki mieliśmy na boardzie? |
|
|
   |
 |
Mrocz
Mroczny Headcrab

Steam ID: MrocznyMrocz
Xfire: Xfrajer ssie
|
A mi się właśnie ta Steamowa zieleń podoba Tylko jakoś to wzbogacić by nie było.... Jednolite :> |
 |
zEB
Uber Metalowy Headcrab
|
Ogólna koncepcja już jest. Tworzymy coś w kolorach i klimacie steama (tego poprzedniego, ładnego). Ja teraz mówię o konkretnych propozycjach. Poza tym pamiętajcie że robiąc styl mam dosyć dużą swobode. To oznacza że mogę sporo rzeczy wywalić, a sporo dodać. Mogę też w dość dowolny sposób poprzestawiać guziki i napisy. Więc jak ktoś ma jakieś radykalne rozwiązania, to niech mówi, przemyśli się sprawę [; |
|
|
  |
 |
kamiiru
Tsundere Headcrab
Ostrzeżenia: 2

|
A jak zamierzasz połączyć styl headcraba z steamem ? może jednak coś w klimacie biało-pomarańczowym z przewagą pomarańczu. Ale uwazam ze steam (ten stary) tez by pasowal na forum, byle headcraba wstawic  |
|
|
    |
 |
equ
HATEcrab

|
Nie musi byc zadnych headcrabow. W koncu forum jest o HL... zEB, piczko, czy to jest jakas teoria spiskowa przeciwko mnie? Chcecie mnie robota zawalic. Ha, rozgryzlem was, dziewczyny! |
|
|
  |
 |
zEB
Uber Metalowy Headcrab
|
Za pozno, zostales zwerbowany
Poza tym uwazam ze jeden headcrab w bannerze to dość. Przecież nie muszą nam się wszędzie hc walać...chociaż może w guzikach? |
|
|
  |
 |
equ
HATEcrab

|
Nie wiem jakim cudem masz zamiar upchac headcraba do malego buttona, zeby nie wygladal jak kupa, ale ok... ;D |
|
|
  |
 |
zEB
Uber Metalowy Headcrab
|
equ napisał: |
Nie wiem jakim cudem masz zamiar upchac headcraba do malego buttona, zeby nie wygladal jak kupa, ale ok... ;D |
To będzie Twoje zadanie  |
|
|
  |
 |
kamiiru
Tsundere Headcrab

|
To nie jest zły pomysł, ale guziki mogą być większe a hc moga wystawac poza guziki. |
|
|
    |
 |
kłam
Gonarch
|
Jak? Zobacz Headcraba z ołowkiem i kartką na HL2 World  |
|
|
   |
 |
equ
HATEcrab

|
Powiedzmy, ze tez tak mozna.
Kim jest ten ktos z pluszakiem na glowie w logo boarda?
Dlaczego ten render jest taki biedny?
Czy mam zrobic nowy banner glowny? lol |
|
|
  |
 |
kłam
Gonarch
|
Ze sklepy valve Czym? Komputerem xD |
|
|
   |
 |
zEB
Uber Metalowy Headcrab
|
Narazie nie. Jak się wezme za projektowanie forum to zobacze ile będzie miejsca na logo.
Poza tym takie pytanie. Co byście powiedzieli na takie rozwiązanie.
Logo po lewej, względnie po prawej, a obok guziki jeden pod drugim "FAQ" "Szukaj" "Użytkownicy" itp.
Mogły by to być buttony, ale problem robi się w miejscu "Wyloguj" bo obk tego stoi nick. A zrobienie żeby na graficzce był nick może być raczej trudne ^^ (chyba że zrezygnujemy z nicka w ogóle) |
|
|
  |
 |
kamiiru
Tsundere Headcrab

|
A dało by się zrobić aby board był szerszy, logo na całą długość strony i na logu umieszczony TEXT Faq, Szukaj itd. |
|
|
    |
 |
zEB
Uber Metalowy Headcrab
|
O, i to jest ciekawa koncepcja. Da się to zrobić robiiąc kilka oddzielnych obrazków i ładnie je składając. |
|
|
  |
 |
kamiiru
Tsundere Headcrab

|
Tylko że mi chodzi o tekst na logu a nie pociate logo na guziki, Capiche ? ;] |
|
|
    |
 |
zEB
Uber Metalowy Headcrab
|
Wiem o co Ci chodzi. Całe logo będzie wyglądało jak jeden obrazek, mówie tylko o technicznym aspekcie wykonania tego. Nie da się zrobić kilku sznurków pod jednym obrazkiem  |
|
|
  |
 |
kamiiru
Tsundere Headcrab

|
Ja też mówie o aspekcie technicznym, bo jak ja mowie tekst a ty myslisz zrobie tekst na obrazek i go tam wstawie i bedzie ok a mi chodzi o prawdziwy tekst na logu, tam zeby z tym zaloguj i wyloguj bylo wporzadku, no i zeby po nakierowaniu tekst sie podkreslal jak tekst. |
|
|
    |
 |
equ
HATEcrab

|
@ Colt
Wg. mnie (muahaha ranga glownego grafika daje mi pewne przywileje x]) lepszym patentem jest jednak pociecie kawalka glownego bannera, powstawianie w niego elegancka czcionka napisow i zrobienie z nich mini-buttonow do tego o czym tu mowa byla. Ewentualnie "dosztukowanie (moje ulubione slowo podczas tworzenia jakiejkolwiek grafiki...) osobnego paska, ktory mozna oprawic tak jak wyzej, tj. pociac, opisac i przerobic na buttony. |
|
|
  |
 |
|