Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Left 4 dead w domu na 2 compy Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematTen temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Autor Wiadomość
Faust
Świeży Headcrab



Dołączył: 03 Kwi 2009




PostWysłany: Pią Kwi 03, 2009 19:22 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam,

Jedno na początek. Piractwa też nie toleruję. A teraz do brzegu. Mam grę kupioną w sklepie, założyłem konto na STEAM. Mam pytanie : mam w domu 2 compy i wyjątkową kobietę która lubi grać Oczko co muszę zrobić, żeby móc sprząc LAN te compy i grać w L4D? Zainstalować się na drugim compie nie mogę bo słyszę po podaniu CD key , że gra jest już aktywowana? Jakie jest rozwiązanie? Muszę kupić dodatkowy CD key? A już z innej beczki...gdybym kupił grę i nie założył konta ? Nie mogę grać? Gra do kosza?

Pozdrawiam i proszę o życzliwe podejście

30-latek [plus parę...] Oczko
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Mixon
Headcrab 4 dead
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 02 Maj 2007


Steam ID: http://(sc).com/id/mixon/

PostWysłany: Pią Kwi 03, 2009 19:29 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

LAN chyba działa, jeśli zastosujesz taki trick:
Zaloguj się na jednym komputerze na Steam (zapamiętaj hasło i odznacz tą opcję w ustawieniach o zapamiętywaniu danych).
Następnie kliknij "Go offline".

To samo zrób na komputerze, na którym będzie grała Twoja partnerka.
Jeśli któryś z Was założy grę to powinna ona być widoczna w zakładce lan (openserverbrowser w konsoli [Konsolę się uaktywnia w opcjach klawiatury Bardzo szczęśliwy]).
Jeśli nie działa to sprawdź czy komenda sv_lan ustawiona jest na "1".

Jeśli i to nie zadziała, to spróbuj przez hamachi, chociaż to już chyba skrajność.

Wybacz, jeśli coś poprzeinaczałem, ale nie miałem okazji jeszcze spróbować tego w praktyce Oczko

_________________
🦀🦀🦀
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Pią Kwi 03, 2009 19:30 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Chyba nie. Możesz zrobić L4d (oryginalne) <---> L4d (pirat + patch).
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Pią Kwi 03, 2009 20:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kalin1223 napisał:
Chyba nie. Możesz zrobić L4d (oryginalne) <---> L4d (pirat + patch).

A po co, skoro metoda Mixona zadziała?
Raczej nie sądzę, żeby to było jakoś szczególnie inaczej niż w innych grach Valve, w które mogłem grać spokojnie właśnie taką metodą na dwóch kompach.

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Pią Kwi 03, 2009 20:41 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

spagin napisał:
Kalin1223 napisał:
Chyba nie. Możesz zrobić L4d (oryginalne) <---> L4d (pirat + patch).

A po co, skoro metoda Mixona zadziała?
Raczej nie sądzę, żeby to było jakoś szczególnie inaczej niż w innych grach Valve, w które mogłem grać spokojnie właśnie taką metodą na dwóch kompach.


Pisałem to, gdy jeszcze nikt nie odpowiedział. Mixon mnie wyprzedził Język
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Flicker
Obama's Headcrab



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: LU

Steam ID: Flicker

PostWysłany: Sob Kwi 04, 2009 05:55 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:
Chyba nie. Możesz zrobić L4d (oryginalne) <---> L4d (pirat + patch).


Cytat:
Jedno na początek. Piractwa też nie toleruję.


Proponuje nowa range. Wujek Dobra Rada pasuje jak ulal. Oczko

_________________
Proud Member of NFSKTNGTNKASFBBTT (pseudonim Wazelina)
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Sob Kwi 04, 2009 09:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Oj wam też coś kiedyś nie pykło ....
A od kiedy jestem dojrzały ? :O
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Faust
Świeży Headcrab



Dołączył: 03 Kwi 2009




PostWysłany: Sob Kwi 04, 2009 19:48 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

bardzo dziękuję za pomoc Oczko choć uzyskana podpowiedź nie jest pełna Oczko nie mogę zainstalować gry na drugim compie, w momencie jak zaznaczam , że mam już konto na STEAM gra pyta o CD key, jak go podaję (ten sam co na pierwszym, bo skąd drugi?) słyszę że gra jest już aktywowana ( na pierwszym compie) i tyle. Albo nowy CD key albo rezygnacja z instalacji. I tak wygląda problem. Dlatego ciężko jest mi zastosować się do Waszych zaleceń bo gra "nie chce" się usadowić na drugim compie.
Pozdrawiam
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Sob Kwi 04, 2009 19:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zaloguj się na swoje konto. Po prostu.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Mixon
Headcrab 4 dead
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 02 Maj 2007


Steam ID: http://(sc).com/id/mixon/

PostWysłany: Sob Kwi 04, 2009 22:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Faust napisał:
bardzo dziękuję za pomoc Oczko choć uzyskana podpowiedź nie jest pełna Oczko nie mogę zainstalować gry na drugim compie, w momencie jak zaznaczam , że mam już konto na STEAM gra pyta o CD key, jak go podaję (ten sam co na pierwszym, bo skąd drugi?) słyszę że gra jest już aktywowana ( na pierwszym compie) i tyle. Albo nowy CD key albo rezygnacja z instalacji. I tak wygląda problem. Dlatego ciężko jest mi zastosować się do Waszych zaleceń bo gra "nie chce" się usadowić na drugim compie.
Pozdrawiam

Zaloguj się na tym samym koncie na drugim komputerze.

_________________
🦀🦀🦀
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
MarceliTM
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 21 Sty 2009




PostWysłany: Pią Kwi 24, 2009 00:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Masz jeszcze jedno wyjście Oczko

Gra na podzielonym ekranie na jednym kompie nawet przez NETA !

Jednak jest wymagany pad i tu w zasadzie polecam tylko X360 Pad badz jego odpowiednich od Logitecha.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Parabola
Headcrab który daje
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 21 Paź 2007




PostWysłany: Sob Kwi 25, 2009 01:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A ja mam dla ciebie najlepsze wyjście. Wyjście z tego forum. Nie odkopuj starych tematów.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
MarceliTM
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 21 Sty 2009




PostWysłany: Nie Kwi 26, 2009 12:52 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Twoja odpowiedź wniosła tu najwięcej treści na temat, a przynajmniej po mojej 2 osoby się zapytały na PW co i jak ...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sniffer3
Headcrab wyjadacz
Zbanowany


Dołączył: 15 Lut 2008
Skąd: Z Miasta.



PostWysłany: Nie Kwi 26, 2009 14:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja, jakbym miał partnerkę (rudą, oczywiście), to bym z nią ciekawsze rzeczy robił, niż ciął w jakieś gierki. Radzę ci, Faust, korzystaj, póki możesz, siedzenie przy kompie zostaw na później.

_________________
numizmatyka
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Cloneus
Młody Headcrab



Dołączył: 25 Maj 2007
Skąd: Poznań

Steam ID: Cloneus
Xfire: cloneus182
PostWysłany: Nie Kwi 26, 2009 14:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Neutral

Bez komentarza...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
meJKu
Zombine elite
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 02 Maj 2007




PostWysłany: Nie Kwi 26, 2009 14:53 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sniffer3 napisał:
Ja, jakbym miał partnerkę (rudą, oczywiście), to bym z nią ciekawsze rzeczy robił, niż ciął w jakieś gierki. Radzę ci, Faust, korzystaj, póki możesz, siedzenie przy kompie zostaw na później.

Grałbyś w "łapki" -,- ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Jahmen
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 12 Lip 2008


Steam ID: Jahmen666

PostWysłany: Nie Kwi 26, 2009 15:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Widzę że hormony Sniffera wciąż buzują.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Nie Kwi 26, 2009 16:46 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jahmen napisał:
Widzę że hormony Sniffera wciąż buzują.

W wieku 14 lat to przecież normalne. Te poranne plamy na piżamie i w ogóle... Bardzo szczęśliwy
Chce być chłopak kontrowersyjny po prostu, tylko póki co niezbyt mu to wychodzi (ale dajmy mu czas, trochę podrośnie i na pewno się podszkoli, to będą ciekawe czasy).
Widzę, że nasz Snifferek się znowu rozkręca, tak więc powtarzam: skończ chrzanić głupoty w co drugim temacie, bo pożegnasz się z tym forum.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kimek
Młody Headcrab



Dołączył: 17 Mar 2009
Skąd: Edge of The City


Xfire: to porażka
PostWysłany: Sro Kwi 29, 2009 20:28 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Chciałbym się tylko zapytać.. Czemu temat nie jest jeszcze zamknięty? Problem rozwiązany. A mogliśmy uniknąć spamu ze strony Sniffera.. -.-
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematTen temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)