Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Mat_fullbright zawsze na 1 Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Maxiter
Furrcrab



Dołączył: 08 Lis 2008
Skąd: Konin

Steam ID: Gorky0
Xfire: maxiter
PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 10:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam wielki problem. W każdym miejscu, na każdej mapie jest jasno jak nie wiem co. Odpowiada za to komenda mat_fullbright. W menu jest zawsze ustawiona na 0, ale jak wchodze do gry, czy to na necie, czy to Versus czy kampania, zawsze przestawia się na 1. I oto efekty: Image
Wie ktoś jak można to wyłączyć? Może w jakimś cfg gry jest opcja?

P.S:
Zwiększenie detali na maximum nic nie zmieniło(wyłączony antyaliasing).
Na kompie taty (różnica to słabsza karta graficzna, ale ma proc dwurdzeniowy) jest ciemno. Komenda jest zawsze ustawiona na 0. Mimo że zainstalowałem najnowsze stery do karty, to nic się nie zmieniło.
Prosze o szybką odpowiedź Beczący Gordon Beczący Gordon

_________________
Pionier w CoHu napisał:
Need bunkers?

Image
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 14:55 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Używasz jakiś custom cfg? Przeczesz autoexec.cfg, jeśli znajdziesz tam te komendę ustawioną na 1, zmien na 0, a jeśli nie to po prsotu dodaj mat_fullbright 0.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 14:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jest opcja wyszukiwarki windowsa, w której można wpisać szukany tekst, znajdujący się w pliku.
Poszukaj komendy mat_fullbright w folderze cfg L4D i usuń ją.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Maxiter
Furrcrab



Dołączył: 08 Lis 2008
Skąd: Konin

Steam ID: Gorky0
Xfire: maxiter
PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 15:08 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Suriv napisał:
Używasz jakiś custom cfg? Przeczesz autoexec.cfg, jeśli znajdziesz tam te komendę ustawioną na 1, zmien na 0, a jeśli nie to po prsotu dodaj mat_fullbright 0.


Żadnego custom cfg nie wrzucałem i powiem tak: Nie mam autoexec.cfg w folderze /left4dead/left4dead/cfg O_o
Przeszukuje teraz dysk z L4D tak jak mówił AwM. Może pomoże? :/

_________________
Pionier w CoHu napisał:
Need bunkers?

Image
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 15:09 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

To zrob autoexec.cfg i dodaj te komende ustawiona na 0.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Maxiter
Furrcrab



Dołączył: 08 Lis 2008
Skąd: Konin

Steam ID: Gorky0
Xfire: maxiter
PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 15:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

"Szukajka" nie znalazła żadnego dokumentu tekstowego z mat_fullbright w środku. :/ No nic. Zostaje zrobienie autoexec.cfg i dopisanie mat_fullbright 0 do niego, tak jak powiedział Suriv.

Edit: To nic nie dało, ale wyczytałem na paru forach, że moja karta nie jest zdolna do "Renderowania świateł". To jakim cudem gram w HL2 na maxie? Tam też są światła Język Tylko, że nie ma dynamicznego cienia Bardzo szczęśliwy A w HL2 Ep2 nie mam ustawionego mat_fullbright na 1. Dziwne. Przecież Ep2 jest podobny technologicznie do L4D

_________________
Pionier w CoHu napisał:
Need bunkers?

Image
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Mateusz ARGH ZOMBIE!
Stary Headcrab



Dołączył: 25 Cze 2007




PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 19:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Maxiter napisał:
Dziwne. Przecież Ep2 jest podobny technologicznie do L4D


Podobny , ale to nie to samo. Ja miałem HL 2 Ep2 i działał mi na domyślnych , a L4D zanim kupiłem nowego kompa to nawet na minimum nie chciał działać.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 20:03 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Maxiter, to zrób inaczej, dopisz to do config.cfg i zrób to jako plik tylko do odczytu, wpis wtedy już się prawdopodobnie nie będzie zmieniał.

Co do karty, raczej mało możliwe, na GF6200 takiego błędu nie miałem, a z tego co pamiętam to miałeś chyba właśnie takiego cosia.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Tytanowy Janusz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 11 Cze 2007




PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 20:20 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

To nie prościej wywalić config.cfg? ;o
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 20:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie do końca, bo z tego co widzę config sam z siebie się uparcie przestawia, jego wywalenia nic nei da, bo się stworzy kolejny identyczny.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Ridzu
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Lis 2008
Skąd: Birmingham

Steam ID: Rhidge

PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 20:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hmmm a może spróbuj "Opcje Szybkiego uruchamiania" i wpisz w linijce tą komende z "-"

-mat_fullbright 1

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu GaduMSN Messenger
Maxiter
Furrcrab



Dołączył: 08 Lis 2008
Skąd: Konin

Steam ID: Gorky0
Xfire: maxiter
PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 21:30 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Rhidge napisał:
Hmmm a może spróbuj "Opcje Szybkiego uruchamiania" i wpisz w linijce tą komende z "-"

-mat_fullbright 1


Próbowałem. No i mi chodzi o usunięcie tego efektu. Czyli 0.

_________________
Pionier w CoHu napisał:
Need bunkers?

Image
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 21:34 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

zrobiłeś to co zasugerowałem wyzej?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Maxiter
Furrcrab



Dołączył: 08 Lis 2008
Skąd: Konin

Steam ID: Gorky0
Xfire: maxiter
PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 22:20 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Suriv napisał:
zrobiłeś to co zasugerowałem wyzej?


Też nie działa :/

_________________
Pionier w CoHu napisał:
Need bunkers?

Image
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 22:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zmień sterowniki od karty graficzne?
Jaką masz kartę graf?

Co robiłeś na komputerze przed pojawieniem się problemu?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Maxiter
Furrcrab



Dołączył: 08 Lis 2008
Skąd: Konin

Steam ID: Gorky0
Xfire: maxiter
PostWysłany: Sro Mar 04, 2009 09:51 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

AwM napisał:
Zmień sterowniki od karty graficzne?

AwM napisał:
Jaką masz kartę graf?

GeForce 6200 128MB pod AGPx8
AwM napisał:

Co robiłeś na komputerze przed pojawieniem się problemu?

Zainstalowałem grę? Mam tak od początku z L4D, ale doiero teraz się wkurzyłem gdy zobaczyłem, że na kompie taty nie ma tego problemu.
Komp taty:
-Jakiś Intel Dual Core lub AMD 64 z serii dwurdzeniowych.
-GeForce 6150 (miała chyba jakieś X coś po numerze) zintegrowana 128MB lub 256 nie pamiętam.
-No i 1GB Ramu

_________________
Pionier w CoHu napisał:
Need bunkers?

Image
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)