Autor |
Wiadomość |
zEB
Uber Metalowy Headcrab
|
KTO ZAZNACZYL IE?
Ktos jest glupi i chce wiedziec kto  |
|
|
  |
 |
trawiator
Stary Headcrab
|
Używam Firefoxa. Dlaczego? Właśnie dlatego:
- Pluginy
- Pluginy
- j/w
- Znów dlatego.
- Jest wersja portable.
Bez takich pluginów jak: AdBlocker, BBCode, AllinoneGesture i Web Developer nie wyobrażam sobie przeglądania internetu. Przy tworzeniu stron przydaje się także IE Tab aby zobaczyć jak strona wygląda pod IE otwierając tylko nową zakładkę. |
|
|
  |
 |
prabab
Rainbow Headcrab

|
trawiator napisał: |
Bez takich pluginów jak: AdBlocker, BBCode, AllinoneGesture |
Nie wiem czym jest WebDeveloper, ale pozostałe wymieniony przez ciebie plugi są w operę "wbudowane".
Moja Łopera bezpośrednio po włączeniu zajmuje 5mb w ramie. A wasz FX?
Nie chcę prowadzić żadnej wojny, bo sam używałem FXa przez kilka lat. Opera jest po prostu lepsza i... nic się na to nie poradzi . |
|
|
  |
 |
JiHAD^
Headcrab wyjadacz

Steam ID: FunkYoSelf
|
Przyzwyczaiłem sie do obsługi FF, a w Operze jest inaczej dlatego jej nie używam.  |
|
|
    |
 |
Mrocz
Mroczny Headcrab

Steam ID: MrocznyMrocz
Xfire: Xfrajer ssie
|
prb napisał: |
Moja Łopera bezpośrednio po włączeniu zajmuje 5mb w ramie. A wasz FX?
|
A co za różnica ile zajmuje w ramie? ;] Jakoś nie mam zwyczaju grac w gry czy robienie czegokolwiek innego co wymaga dużo pamięci i jednocześnie przeglądać strony. Chyba ze skanuje kompa. Ale wtedy 5 min różnicy mi jakoś nie robi ^_^ Najważniejsze jest, żeby przeglądarka była bezpieczna i wygodna w obsłudze. ( podkreślam, że nie pisze że Opera nie jest. ) Bo takiego IE tylko osoba nieobeznana w komputerach mogłaby używać. A jak ktoś ma dużo pamięci w kompie to mu nie robi czy zajmuje 43 Mb czy 5 Mb :] |
 |
BioOrc
DOOM Headcrab

Steam ID: BioOrc
Xfire: bioorc
|
FireFox, opery w sumie nie próbowałem. Co ma Opera czego nie ma FireFox a mogłoby się przydać? (pytam bo widze, że dużo z was używa właśnie Opery) |
 |
zEB
Uber Metalowy Headcrab
|
Ja się po prostu przezwyczailem i tyle
I ma sporo rozniastych opcji, to ma fajne.
KTO ZAZNACZYŁ IE?
Ja chce wiedziec  |
|
|
  |
 |
Lesiu
Stary Headcrab

Steam ID: lesiulodz
Xfire: lesiulodz
|
|
      |
 |
ClassicGOD
Gonarch

|
Jest pare rzeczy w operce nie do przebicia.
Np gesty myszki (najlepsza implementacja z jaka sie spotkalem - wystarczy by gest mial 10px dlugosci do poprawnego rozpoznania), zapamietywanie hasel - ponownie najlepsze z jakim sie spotkalem, blokowanie reklam jest banalne i szybkie, bardzo duza "hakowalnosc" (w sesie mozliwosc modyfikacji nie podadtnosc na wlamania) - mozna np w menu widoku zdefiniowac wlasne pozycje menu z wlasnymi ustawieniami css.
... a no i praktyczna dowolnosc w konfiguracji menusow i paskow  |
_________________ If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ? |
|
  |
 |
Getai Daktu
Headcrab wyjadacz

|
Cytat: |
Co ma Opera czego nie ma FireFox a mogłoby się przydać? |
ma mase wypasionych skórek. jest wygodna, do wsyztskiego jest szybki dostęp, jak ktoś sobie poustawia. Nie tworzy nowych okienek podczas ściągania czegokolwiek, tylko prosto jedfzie na pasku, śmiga na moim łączu. Jedyne co mnie denerwuje to to że ciężko się ustawia ograniczenie na mega upload, co przeglądarce FF nie sprawia kłopotu.
Po za tym obie przeglądarki są bardzo dobre. Ale dla mnie to kwestia przywyknięcia. |
|
|
   |
 |
bil-u
Poison headcrab

Steam ID: bil-u
|
Ja też używam Opery z przyzwyczajenia, po prostu wszystko mi się w niej podoba a lisek jest dla mnie jakiś taki...dziwny ^^. |
|
|
   |
 |
Towarzysz Lenek
Dojrzały Headcrab

Steam ID: bazooka93 / Towarzysz_Jasiek (z OB)
Xfire: bazooka93
|
Fajerwerk 2. Jakoś nie chce mi się sciągać tej całej opery, mimo że tak ją wszyscy polecają. Kwestia przyzwyczajenia. |
 |
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów

Steam ID: - Sorcerer -
|
Ja używam Opery i w XPkach i w Linuxie. Od czasu do czasu używam też wspomagająco Firefoxa, zmuszony jestem do korzystania z IE jak chcę Windowsy zauktualizować. No i czasami korzystam z Konquerora.  |
|
|
    |
 |
zEB
Uber Metalowy Headcrab
|
Tylko dlaczego nikt nie chce sie przyznac do zaznaczenia IE?  |
|
|
  |
 |
Buhen
Meet the Headcrab
Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze
|
zEB napisał: |
A ty byś się przyznał do takiego wstydu?  |
|
|
    |
 |
Mrocz
Mroczny Headcrab

Steam ID: MrocznyMrocz
Xfire: Xfrajer ssie
|
No to co rozpoczynamy dochodzenie ^_^ Kto wie, może to .qam zaznaczył w końcu nie wypowiadał się w tym wątku  |
 |
zEB
Uber Metalowy Headcrab
|
Mrocz napisał: |
No to co rozpoczynamy dochodzenie ^_^ Kto wie, może to .qam zaznaczył w końcu nie wypowiadał się w tym wątku  |
No no :>
.qam, ustosunkuj się do tego :d |
|
|
  |
 |
Getai Daktu
Headcrab wyjadacz

|
Jezu zEB wiercisz dziure w brzuchu. Ja wiem kto to zaznaczył bo czytałem jakiś temat, chyba o stronie H-L.pl . Wydaje mi się ż4e to Haxor, bo kiedyś wspominał że korzysta z IE. Ale jak nie to zwracam honor.
Zresztą po co ci to żytć bez tego nie możesz czy jak...
W pip ludzi korzysta z tej przeglądarki, jeżeli nie są oznajmieni z komputerem lub po prostu ze zwykłej niechęci. ja osobiście po każdym formacie to pierwsze co robie to Opera Instal xP |
|
|
   |
 |
zEB
Uber Metalowy Headcrab
|
Niestety nie, napisal ze przesiadl sie na opere
Po co mi to? Bo mnie to ciekawi
Cytat: |
W pip ludzi korzysta z tej przeglądarki, jeżeli nie są oznajmieni z komputerem lub po prostu ze zwykłej niechęci. |
Tudziez glupoty  |
|
|
  |
 |
kamiiru
Tsundere Headcrab
Ostrzeżenia: 2

|
A nie wie ktoś jak usunąć IE z systemu ale tak 100 procentowo zeby juz nigdy sie nie otworzyła  |
|
|
    |
 |
|