Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Zniknęło mi Wi-Fi Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Joz
Kopfkrabbe



Dołączył: 22 Lis 2008
Skąd: Casablanca

Steam ID: sc.com/id/joz

PostWysłany: Pon Paź 12, 2015 21:33 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czołem odwiedzające Headcraby. Mam następujący problem: Windows 10.
A tak na serio - z rana miałem wszystko cacy i działało, wróciłem po południem i po uśpieniu zniknęło mi wi-fi. Nie sama sieć, bo ona działa, ale zniknęła mi praktycznie możliwość połączenia wi-fi.


Image
(tam gdzie miałem ikonę wifi w menu kontekstowym jest ikona połączenia i w sumie nie wiele da się z tym zrobić)

(pytanie jakie możecie zadać to w jaki sposób teraz się łączę z internetem - odbieram wifi z routera przez telefon, który służy mi za podłączony modem. niby działa no ale bez przesady)

(jeśli odłączę telefon to w ogóle nic nie ma wtedy).

Próbowałem aktualizować sterownik, próbowałem wyłączyć i włączyć ponownie, jeszcze zajrzę do BIOSu ale powoli kończą mi się pomysły.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Wto Paź 13, 2015 07:35 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Image


Nie masz opcji skonfigurowania sieci przez panel sterowania? Spróbuj pokombinować w menedżerze urządzeń, wyłącz adapter LAN, Wifi włącz ponownie, no ale może tylko wifi.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
ClassicGOD
Gonarch



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha



PostWysłany: Wto Paź 13, 2015 16:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Joz napisał:
...
jezeli to jest lapek to wiele z nich ma gdzies z boku lub pod kombinacja Fn+Costam mozliwosc wylaczenie karty WiFi - upewnij sie ze przypadkiem tego nie przelaczyles i tak jak pisze Kriss upewnij sie ze karta wifi jest wlaczona w Panel sterowania\Wszystkie elementy Panelu sterowania\Centrum sieci i udostępniania\Zmien Ustawienia karty.

Dodatkowo upewnij sie ze ten przycisk 'tryb samolotowy' nie jest wcisniety bo zalezenie od motywu moze byc to ciezko poznac.

_________________
If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sion
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 07 Cze 2009
Skąd: Kraków

Steam ID: Sion[PL]

PostWysłany: Wto Paź 13, 2015 23:55 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mi jeszcze przychodzi do głowy całkowicie usunąć sterownik i zainstalować na nowo.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Joz
Kopfkrabbe



Dołączył: 22 Lis 2008
Skąd: Casablanca

Steam ID: sc.com/id/joz

PostWysłany: Sro Paź 14, 2015 20:52 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wszystkie opcje jakie podpowiadaliscie wypróbowałem.

W BIOSie sprawdzałem rzeczy związane z siecią i nic nowego. Ale zmieniłem jedną opcję i zadziałało. Zgadniecie co?

Spoiler:

Multi-core support enabled



Nie mam pojęcia jaki to ma związek, ale to cechuje prawdziwych informatyków. Nie ważne, ale działa.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sro Paź 14, 2015 23:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Przypomina mi się historyjka z TFTS gdzie oprogramowanie z XP nie działało na Win7 aż nie został zainstalowany Office 2013. Jakiś terminal do jeszcze starszego oprogramowania na maszynie z 1990 roku.

Komputery są magiczne.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Czw Paź 15, 2015 00:20 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dwa przypadki z ostatniego mniej więcej miesiąca:

- w Exploratorze miałem za istniejącymi dyskami cały szereg dalszych z kolejnymi literkami - efekt podłączania pendriva. Uśmiechnięty
Ale wystarczyło na moment uruchomić program pod tytułem: "kreator bezpiecznego odłączania sprzętu" by wszystkie wyparowały. Bardzo szczęśliwy Mimo, że zgodnie z instrukcją powinienem je musieć ręcznie odinstalować po kolei. Bardzo szczęśliwy

- komputer działał w normalnej sieci LAN korzystając z karty na płycie. Ktoś dołożył mu kartę Wi-Fi, ale nie chciały się wgrać sterowniki. Mimo tego system znalazł kartę i ją uaktywnił - pojawiła się na liście urządzeń. Uśmiechnięty
Można było wpisać wszystkie parametry sieci, połączenie było aktywne i ustawione jako domyślne, ale transferu zero.
Rozwiązaniem okazało się uruchomienie "kreatora nowego połączenia" i przerwanie jego pracy mniej więcej po trzecim kroku. Bardzo szczęśliwy

Komunikaty z systemu były naprawdę pocieszne. Na pasku: aktywne bezprzewodowe i niepodłączone kabelkowe. W "połączeniach sieciowych" z kolei karta WiFi była jako domyślna, ale system twierdził iż transfer odbywa się przez kartę LAN. (Tę niepodłączoną).

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Ozi
Nie chce mi się
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 08 Lis 2007
Skąd: jestem?



PostWysłany: Sro Paź 19, 2016 19:28 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Znalazłem u siebie, mówi że twoje.
Daj adres to odeślę pocztą.

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Mixon
Headcrab 4 dead
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 02 Maj 2007


Steam ID: http://(sc).com/id/mixon/

PostWysłany: Sro Paź 19, 2016 19:35 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

192.168.0.1

_________________
🦀🦀🦀
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Mixon
Headcrab 4 dead
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 02 Maj 2007


Steam ID: http://(sc).com/id/mixon/

PostWysłany: Sro Lut 15, 2017 20:40 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Lepiej Wi-Fi niż Hi-Fi

_________________
🦀🦀🦀
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Czw Lut 16, 2017 14:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

O, router tp-link, wifi adapter USB tp-link.
Widzi wifi, nie może się połączyć. Wywalam hasło z wifi to się łączy, z hasłem nie chce. Co jest?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Czw Lut 16, 2017 15:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Inne urządzenia mają podobny problem? Hasło na pewno dobrze przepisane?

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Pią Lut 17, 2017 08:16 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hasło dobre, wszystko inne chwyta wifi i dziala. Początkowo myślałem że ten adapter jest walnięty albo sterowniki, ale on też działa tylko, że sieć nie może mieć hasła. Zrobiłem hotspota telefonem i połączył się z nim ale też nie mogło być hasła.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Mixon
Headcrab 4 dead
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 02 Maj 2007


Steam ID: http://(sc).com/id/mixon/

PostWysłany: Pią Lut 17, 2017 09:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Śmigaj bez hasła, co może pójść źle?

_________________
🦀🦀🦀
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Pią Lut 17, 2017 10:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No teraz jadę bez hasła, dałem filtrowanie mac i bangla jako tako tylko nie wiem czy ktoś mi się nie wpierdzieli.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Mixon
Headcrab 4 dead
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 02 Maj 2007


Steam ID: http://(sc).com/id/mixon/

PostWysłany: Pią Lut 17, 2017 23:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

https://www.youtube.com/watch?v=yveA_vO22ys

_________________
🦀🦀🦀
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)