Autor |
Wiadomość |
Maxoss
Stary Headcrab
|
Dzięki za porady, troche gry już mam za sobą. Przetestowałem już dosyć sporo bohaterów. Do tej pory najlepiej gra mi się Dragon Knightem jeśli chodzi o siłe, oraz Drow Rangerką jeśli chodzi o zwinność - narazie tylko Świetliści.
@Sion
Dzięki za pomoc, na pewno się do Ciebie zgłosze, może nie dzisiaj, ale jutro na pewno.
Mam ostatnie pytanie zanim zagram swój ostatni meczyk, czy to zawsze jest tak że gdy kupujemy kuriera, to ktoś z naszej drużyny może go używać? Zawsze gdy jest mi potrzebny to znajduje się w najmniej korzystnym miejscu i chwile musi potrwać zanim dotrze do fontanny a ja na tym trace czas.
Na razie gram mecze z botami, bo do zwykłych nie mogę się dołączyć (czekałem około 5 minut na mecz i niczego mi nie znalazł). |
|
|
  |
 |
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4

|
paint napisał: |
Chrome Specforce, wierzcie lub nie.
...
...tytułowego Spaceforcu |
Gubisz się w zeznaniach. |
|
  |
 |
Maxoss
Stary Headcrab
|
Ale miałem lipe podczas gry ;( Wiedzialem ze mam wymienic baterie do myszki, ale zapomnialem.
Tak sie zlozylo ze w najważnieszyjm momencie gry ... baterie w myszce padły i musialem szukac mojej starej myszki a to trwalo okolo 5 minut. Przegralem. Tak to bym wygral bez problemów. |
|
|
  |
 |
Sion
Headcrab wyjadacz
Steam ID: Sion[PL]
|
Za pomocą F9 masz pauzę całej gry.  |
|
|
  |
 |
paint
Stary Headcrab
|
Gram w Chrome Specforce. Mam tę gierkę z którejś z kolei wyprzedaży Steam za bodaj 1€.
Mam mieszane uczucia. Gameplay jest o niebo lepszy od jedynki. Strzela się przyjemnie i dynamicznie. To zupełnie inna jakość od drętwego Chroma. SI nie ma już stuprocentowej celności i sprawia bardziej naturalne wrażenie. Nie błyszczy finezją niczym w FEAR, ale jest wystarczająco ruchliwe, żeby sprawiać przyjemność z walki. Niestety Techland grubo przesadził z ilością wroga na mapę. Skurczysyny czają się dosłownie za każdym kamieniem, za każdym załomem korytarza, za każdym drzewem. A zauważcie, że mapy w Chromie nie są małe. Na szczęście walka z nimi jest satysfakcjonująca, człowiek wręcz ma nadzieję, że zaraz coś mu wyskoczy przed lufę.
Gierka zaczyna się przeciętnie i miałem nadzieję, że się rozkręci na lepsze. Niestety zwrot akcji jest kompletnie absurdalny. W dodatku im dalej tym gorzej! Co ciekawe same misje są zróżnicowane i ciekawe. Zawsze coś się dzieje, zawsze są niebanalne i logiczne cele misji. To plus wspomniany wyżej gameplay powodują, że ciężko się od Specforca oderwać. Szczególnie takim fanom sci-fi klasy B jak ja.
Ta gierka byłaby naprawdę godna polecenia, gdyby nie jedna poważna wada: oprawa graficzna.
Spaceforce ma nałożony filtr zmieniający wszystkie kolory w odcienie zieleni dla lasów tropikalnych i odcienie brązu dla lasów klimatu umiarkowanego. Wygląda to beznadziejnie, razi w oczy, męczy i irytuje. Gra zrobiła się przez to niewiarygodnie brzydka. Aż brak mi słów. Obrazu nędzy i rozpaczy dopełnia pomarańczowy HUD. Wszystko, dosłownie wszystko jest pomarańczowe. Ikony, mapa, napisy, cyfry, ramki. BEZ NA DZIE JA. Wszystko to tylko po to, żeby usprawiedliwić decyzję Techlandu o nadaniu grze miana pełnoprawnej kolejnej części, a nie samodzielnego dodatku, czym miała być i faktycznie jest.
Nie kapuję tylko dlaczego Techland nie zadał sobie trudu wywalenia filtrów i zmiany koloru HUDa, kiedy wprowadzał grę na Steam. Założę się, że to kwestia jednej linijki gdzieś w plikach konfiguracyjnych. Szukałem jakichś informacji o modach usuwających filtry, ale gra nie ma absolutnie żadnej fan- bazy. A szkoda, bo gra się fajnie. Od razu widać jak wiele doskonałych, powielanych przez inne studia pomysłów, zostało zaprzepaszczonych przez debilną politykę Techlandu.  |
|
|
  |
 |
Kriss
Headcrab wyjadacz

|
Gram w Chrome Specforce.
...Spaceforce
|
Ponownie gubisz się w zeznaniach a mnie nie chce się oryginalnej nazwy sprawdzać. |
|
  |
 |
Joz
Kopfkrabbe

Steam ID: sc.com/id/joz
|
Kriss napisał: |
Gram w Chrome Specforce.
...Spaceforce
|
Ponownie gubisz się w zeznaniach a mnie nie chce się oryginalnej nazwy sprawdzać. |
Pierwsza wersja - SpecForce. Wstydź się, to klasyka polskich gier. |
|
|
  |
 |
paint
Stary Headcrab
|
Od ZAWSZE uważałem, że SpaceForce brzmi lepiej i bardziej "w realiach". Nie gubię się w zeznaniach, tylko podczas pisowni palce jakoś same przekręcają "spec" na "space".
Od zawsze też lubiłem uniwersum Chrome. Jest realistyczne w podobnym stopniu co filmy serii Alien. Design broni, architektura, tekstury- wszystko wydaje się na miejscu i rzeczywiste. No, w Specforce trochę przekombinowali z niektórymi materiałami, ale wciąż jest całkiem nieźle.
ps.: nie poprawiam pisowni we wcześniejszym poście. Będzie dla potomności. ;P |
|
|
  |
 |
Kriss
Headcrab wyjadacz

|
Joz napisał: |
Pierwsza wersja - SpecForce. Wstydź się, to klasyka polskich gier. |
Like I give a foxtrot, o istnieniu Chrome wiedziałem, o kontynuacji czy innych dodatkach, niet. |
|
  |
 |
Pablo Querte
Stary Headcrab

|
To jakaś gra na podstawie przeglądarki? |
|
|
  |
 |
Kriss
Headcrab wyjadacz

|
Nie, to przeglądarka oparta o grę.
//Przebiłem Smidura. |
|
  |
 |
paint
Stary Headcrab
|
Powiedzmy.
Właśnie sobie uświadomiłem, że silnik Chroma to prosta chłopina. Nie ma w nim żadnych cudacznych typów plików, wszystkie ikonki i elementy HUDa są zapisane w PNG i można je edytować choćby w Paincie. Techland miewa przebłyski. Dzisiaj już nie mam siły, ale jutro biorę się do roboty. Przerobię gierkę tak, żeby wyglądała jak dodatek do Chroma z prawdziwego zdarzenia a nie pomarańczowa rewolucja.
Pierwsze koty za płoty przeskoczyły za pomocą zwykłej podmiany pliczków z jednej gierki do drugiej. Przy ostrożnej modyfikacji jestem w stanie przeedytować cały interface na wzór i podobieństwo podstawki.
A kiedy już to zrobię... zacznę sobie grać od nowa.  |
|
|
  |
 |
marcinoz97
Stary Headcrab

Steam ID: Meowchin
|
Gdzieś czytałem że Chrome został napisany w Javie. To prawda? |
|
|
  |
 |
kłam
Gonarch
|
|
   |
 |
AdRiAnO66
Młody Headcrab
|
Silnik jest w C++, Chrome w Javie |
_________________ "Eins, zwei, drei. Ugh, I do not think we brought enough body bags."
 |
|
  |
 |
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2

|
AdRiAnO66 napisał: |
Wydaje mi się, że o wszystkim napisanym w Javie można tak powiedzieć  |
|
|
  |
 |
AdRiAnO66
Młody Headcrab
|
Strona gry od ładnych kilku lat leży(gra jest martwa od dobrych 10, tak, wsparcie dla multi trwało tylko kilka miesięcy), ale gra dostała nawet jakieś tam nagrody za "napisanie jej w Javie" Mówimy o roku 2003
Zresztą, wystarczy pogrzebać w plikach gry. |
_________________ "Eins, zwei, drei. Ugh, I do not think we brought enough body bags."
 |
|
  |
 |
marcinoz97
Stary Headcrab

Steam ID: Meowchin
|
Ja tej gry nie mam, jak bym miał to bym się nie pytał tylko właśnie pogrzebał  |
|
|
  |
 |
pawloki
Dojrzały Headcrab
Zbanowany
|
|
   |
 |
kłam
Gonarch
|
AdRiAnO66 napisał: |
Specjalistą w tej kwestii nie jestem, ale jak można o grze napędzanej C++ napisać, że jest zrobiona w Javie? Dokopałem się do takiego stwierdzenia: "The game's scripting engine is written entirely in Java. The Java source code is freely available and can be extracted from the code pack shipped with the game." (http://en.wikipedia.org/wiki/Chrome_(video_game)). Jeśli to cała prawda, to można równie dobrze o Unreal Engine powiedzieć, że napisany jest w LUA.  |
|
|
   |
 |
|