Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 W jakie gry aktualnie gracie? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Maxoss
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Sty 2012




PostWysłany: Wto Lip 09, 2013 18:26 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzięki za porady, troche gry już mam za sobą. Przetestowałem już dosyć sporo bohaterów. Do tej pory najlepiej gra mi się Dragon Knightem jeśli chodzi o siłe, oraz Drow Rangerką jeśli chodzi o zwinność - narazie tylko Świetliści.

@Sion
Dzięki za pomoc, na pewno się do Ciebie zgłosze, może nie dzisiaj, ale jutro na pewno.

Mam ostatnie pytanie zanim zagram swój ostatni meczyk, czy to zawsze jest tak że gdy kupujemy kuriera, to ktoś z naszej drużyny może go używać? Zawsze gdy jest mi potrzebny to znajduje się w najmniej korzystnym miejscu i chwile musi potrwać zanim dotrze do fontanny a ja na tym trace czas.

Na razie gram mecze z botami, bo do zwykłych nie mogę się dołączyć (czekałem około 5 minut na mecz i niczego mi nie znalazł).
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Wto Lip 09, 2013 20:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

paint napisał:
Chrome Specforce, wierzcie lub nie. Oczko
...
...tytułowego Spaceforcu

Gubisz się w zeznaniach.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Maxoss
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Sty 2012




PostWysłany: Wto Lip 09, 2013 21:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ale miałem lipe podczas gry ;( Wiedzialem ze mam wymienic baterie do myszki, ale zapomnialem.
Tak sie zlozylo ze w najważnieszyjm momencie gry ... baterie w myszce padły i musialem szukac mojej starej myszki a to trwalo okolo 5 minut. Przegralem. Tak to bym wygral bez problemów.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sion
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 07 Cze 2009
Skąd: Kraków

Steam ID: Sion[PL]

PostWysłany: Wto Lip 09, 2013 21:35 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Za pomocą F9 masz pauzę całej gry. Język
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
paint
Stary Headcrab



Dołączył: 28 Gru 2008




PostWysłany: Wto Lip 09, 2013 22:08 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Gram w Chrome Specforce. Mam tę gierkę z którejś z kolei wyprzedaży Steam za bodaj 1€.

Mam mieszane uczucia. Gameplay jest o niebo lepszy od jedynki. Strzela się przyjemnie i dynamicznie. To zupełnie inna jakość od drętwego Chroma. SI nie ma już stuprocentowej celności i sprawia bardziej naturalne wrażenie. Nie błyszczy finezją niczym w FEAR, ale jest wystarczająco ruchliwe, żeby sprawiać przyjemność z walki. Niestety Techland grubo przesadził z ilością wroga na mapę. Skurczysyny czają się dosłownie za każdym kamieniem, za każdym załomem korytarza, za każdym drzewem. A zauważcie, że mapy w Chromie nie są małe. Na szczęście walka z nimi jest satysfakcjonująca, człowiek wręcz ma nadzieję, że zaraz coś mu wyskoczy przed lufę. Bardzo szczęśliwy

Gierka zaczyna się przeciętnie i miałem nadzieję, że się rozkręci na lepsze. Niestety zwrot akcji jest kompletnie absurdalny. W dodatku im dalej tym gorzej! Co ciekawe same misje są zróżnicowane i ciekawe. Zawsze coś się dzieje, zawsze są niebanalne i logiczne cele misji. To plus wspomniany wyżej gameplay powodują, że ciężko się od Specforca oderwać. Szczególnie takim fanom sci-fi klasy B jak ja. Oczko

Ta gierka byłaby naprawdę godna polecenia, gdyby nie jedna poważna wada: oprawa graficzna.
Spaceforce ma nałożony filtr zmieniający wszystkie kolory w odcienie zieleni dla lasów tropikalnych i odcienie brązu dla lasów klimatu umiarkowanego. Wygląda to beznadziejnie, razi w oczy, męczy i irytuje. Gra zrobiła się przez to niewiarygodnie brzydka. Aż brak mi słów. Obrazu nędzy i rozpaczy dopełnia pomarańczowy HUD. Wszystko, dosłownie wszystko jest pomarańczowe. Ikony, mapa, napisy, cyfry, ramki. BEZ NA DZIE JA. Wszystko to tylko po to, żeby usprawiedliwić decyzję Techlandu o nadaniu grze miana pełnoprawnej kolejnej części, a nie samodzielnego dodatku, czym miała być i faktycznie jest.

Nie kapuję tylko dlaczego Techland nie zadał sobie trudu wywalenia filtrów i zmiany koloru HUDa, kiedy wprowadzał grę na Steam. Założę się, że to kwestia jednej linijki gdzieś w plikach konfiguracyjnych. Szukałem jakichś informacji o modach usuwających filtry, ale gra nie ma absolutnie żadnej fan- bazy. Smutny A szkoda, bo gra się fajnie. Od razu widać jak wiele doskonałych, powielanych przez inne studia pomysłów, zostało zaprzepaszczonych przez debilną politykę Techlandu. Smutny
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Wto Lip 09, 2013 22:35 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

paint napisał:
Gram w Chrome Specforce.
...Spaceforce

Ponownie gubisz się w zeznaniach a mnie nie chce się oryginalnej nazwy sprawdzać.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Joz
Kopfkrabbe



Dołączył: 22 Lis 2008
Skąd: Casablanca

Steam ID: sc.com/id/joz

PostWysłany: Wto Lip 09, 2013 22:37 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kriss napisał:
paint napisał:
Gram w Chrome Specforce.
...Spaceforce

Ponownie gubisz się w zeznaniach a mnie nie chce się oryginalnej nazwy sprawdzać.

Pierwsza wersja - SpecForce. Wstydź się, to klasyka polskich gier.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
paint
Stary Headcrab



Dołączył: 28 Gru 2008




PostWysłany: Wto Lip 09, 2013 22:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Od ZAWSZE uważałem, że SpaceForce brzmi lepiej i bardziej "w realiach". Nie gubię się w zeznaniach, tylko podczas pisowni palce jakoś same przekręcają "spec" na "space".

Od zawsze też lubiłem uniwersum Chrome. Jest realistyczne w podobnym stopniu co filmy serii Alien. Design broni, architektura, tekstury- wszystko wydaje się na miejscu i rzeczywiste. No, w Specforce trochę przekombinowali z niektórymi materiałami, ale wciąż jest całkiem nieźle.

ps.: nie poprawiam pisowni we wcześniejszym poście. Będzie dla potomności. ;P
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Wto Lip 09, 2013 23:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Joz napisał:

Pierwsza wersja - SpecForce. Wstydź się, to klasyka polskich gier.

Like I give a foxtrot, o istnieniu Chrome wiedziałem, o kontynuacji czy innych dodatkach, niet.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Pablo Querte
Stary Headcrab



Dołączył: 23 Gru 2008




PostWysłany: Wto Lip 09, 2013 23:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

To jakaś gra na podstawie przeglądarki?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Wto Lip 09, 2013 23:33 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie, to przeglądarka oparta o grę.

//Przebiłem Smidura.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
paint
Stary Headcrab



Dołączył: 28 Gru 2008




PostWysłany: Wto Lip 09, 2013 23:37 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Powiedzmy. Oczko

Właśnie sobie uświadomiłem, że silnik Chroma to prosta chłopina. Nie ma w nim żadnych cudacznych typów plików, wszystkie ikonki i elementy HUDa są zapisane w PNG i można je edytować choćby w Paincie. Oczko Techland miewa przebłyski. Dzisiaj już nie mam siły, ale jutro biorę się do roboty. Przerobię gierkę tak, żeby wyglądała jak dodatek do Chroma z prawdziwego zdarzenia a nie pomarańczowa rewolucja.

Pierwsze koty za płoty przeskoczyły za pomocą zwykłej podmiany pliczków z jednej gierki do drugiej. Przy ostrożnej modyfikacji jestem w stanie przeedytować cały interface na wzór i podobieństwo podstawki. Uśmiechnięty

A kiedy już to zrobię... zacznę sobie grać od nowa. Język
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Sro Lip 10, 2013 21:24 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Gdzieś czytałem że Chrome został napisany w Javie. To prawda?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
kłam
Gonarch



Dołączył: 13 Kwi 2007




PostWysłany: Czw Lip 11, 2013 11:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

W assemblerze został napisany.

http://en.wikipedia.org/wiki/Chrome_Engine

Hint: Written in C++
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
AdRiAnO66
Młody Headcrab



Dołączył: 02 Lip 2008




PostWysłany: Czw Lip 11, 2013 12:32 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Silnik jest w C++, Chrome w Javie

_________________
"Eins, zwei, drei. Ugh, I do not think we brought enough body bags."
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Czw Lip 11, 2013 12:41 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

AdRiAnO66 napisał:
Silnik jest w C++, Chrome w Javie


Wydaje mi się, że o wszystkim napisanym w Javie można tak powiedzieć Oczko
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
AdRiAnO66
Młody Headcrab



Dołączył: 02 Lip 2008




PostWysłany: Czw Lip 11, 2013 19:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Strona gry od ładnych kilku lat leży(gra jest martwa od dobrych 10, tak, wsparcie dla multi trwało tylko kilka miesięcy), ale gra dostała nawet jakieś tam nagrody za "napisanie jej w Javie" Mówimy o roku 2003
Zresztą, wystarczy pogrzebać w plikach gry.

_________________
"Eins, zwei, drei. Ugh, I do not think we brought enough body bags."
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Czw Lip 11, 2013 19:18 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja tej gry nie mam, jak bym miał to bym się nie pytał tylko właśnie pogrzebał Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
pawloki
Dojrzały Headcrab
Zbanowany


Dołączył: 18 Lip 2009




PostWysłany: Pią Lip 12, 2013 08:46 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Gra ktoś w Twierdze HD?

_________________
https://signup.leagueoflegends.com/pl/signup/index?ref=4e0de50eeb1e5717193669
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
kłam
Gonarch



Dołączył: 13 Kwi 2007




PostWysłany: Pią Lip 12, 2013 10:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

AdRiAnO66 napisał:
Silnik jest w C++, Chrome w Javie


Specjalistą w tej kwestii nie jestem, ale jak można o grze napędzanej C++ napisać, że jest zrobiona w Javie? Dokopałem się do takiego stwierdzenia: "The game's scripting engine is written entirely in Java. The Java source code is freely available and can be extracted from the code pack shipped with the game." (http://en.wikipedia.org/wiki/Chrome_(video_game)). Jeśli to cała prawda, to można równie dobrze o Unreal Engine powiedzieć, że napisany jest w LUA. Oczko
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)